epl
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Korisnici, koji poseduju iPhone, mogu da koriste samo App Store ukoliko žele da instaliraju neku aplikaciju. Stanje je ovakvo još od trenutka predstavljanja App Storea, ali ovo bi uskoro moglo da se promeni.

Otkriven je kod u najnovijoj iOS 17.2 beti, koji otkriva da se Apple sprema da omogući i drugim kompanijama da ponude sboje prodavnice aplikacija iPhone korisnicima.

Otkriće je obelodanio 9to5Mac, a stiže nakon što je APple primoran da otvori i omogući dostupnim iPhone i za aplikacije koje nisu iz App Storea u Evropskoj uniji, a sve zahvaljujući Zakonu o digitalnom tržištu, koji na snagu stupa od marta 2024. godine.

Do tada, Apple mora da ima rešenje koje nije App Store za korisnike koji žele da instaliraju različite aplikacije.

Međutim, postoji i jedna moguća začkoljica. Isti taj API, koji je otkriven, je i zaključan za određene regije. To znači da će novi APi biti dostupan samo u određenim zemljama.

To znači da bi Apple mogao da omogući "sidelaoding" iPhone aplikacija u delovima sveta gde je na to primoran, kao što je Evropska unija.

BONUS VIDEO

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading