HILJADE LJUDI OBELEŽAVA SVETOG VASILIJA Poznati srpski glumac prisustvuje liturgiji u Ostrogu (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo/Janko Plavšić

Današnji dan posvećen je svetitelju čudotvorcu Srpske pravoslavne crkve, Vasiliju Ostroškom. Njegove mošti čuvaju se u manastiru Ostrog, u Crnoj Gori, kao najveća svetinja, više od 300 godina. To je mesto hodočašća i za vernike drugih religija.

Veliki broj vernika je i ove godine pristigao iz svih gradova Crne Gore i Srbije, ali i iz zemalja regiona, kako bi učestvovali na jednom od najlepših i najznačajnijih religioznih događaja na ovim prostorima.

Sinoć se više od 15.000 vernika okupilo kod manastira Ostrog kako bi, po tradiciji, prenoćili po vedrim nebom nadomak manastira, a zatim se poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog, uoči dana kada se praznuje jedan od najvećih svetitelja.

Pročitajte još: Ovde je Ana Ivanović pronašla svoj MIR: Porodični dom naše TENISERKE je "utočište za bogate" ali u isto vreme MINIMALISTIČKA oaza

Kako naš portal sašnaje, među njima našao se i poznati srpski glumac Nebojša Dugalić. Poštovaoci njegovog lika i dela znaju da u braku sa Draganom ima petoro dece, tri sina i dve ćerke. Zanimljivo je da su Dugalić i njegova supruga odlučili su da deci daju i pomalo neobična imena.

OVAKVU JE NIKADA NISMO VIDELI Poznata glumica nakon razvoda od kolege pokazala zanosno telo, mami uzdahe

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading