Ванвременска дела Иве Андрића у кожном повезу
Promo

Нобеловом наградом за књижевност овенчана је „епска снага приповедања којом је Иво Андрић обликовао теме и приказао судбине људи током историје своје земље“.

Андрићевим пером исписана су дела која сведоче о једном времену, представљају залог за будућност и заувек остају еталон књижевности овог подручја и сврставају је у сам врх светске уметничке баштине XX века.

Ванвременска дела Иве Андрића у кожном повезу

Promo

 

Вулкан издаваштво вам с поносом представља комплет изабраних дела нашег нобеловца у ексклузивном кожном повезу. Изабрана дела чине следеће књиге: Песме, Еx Понто, Немири, На Дрини ћупријаГоспођицаТравничка хроникаПроклета авлија, Знакови поред путаПриповетке I и Приповетке II.

Смрт брише само нестварне величине, а истинске учвршћује и уздиже. – Иво Андрић

На предњим странама књига златотиском је утиснут рукопис Иве Андрића. Реч је о високој техници штампе која се примењује искључиво при изради луксузних издања. Захваљујући Задужбини Иве Андрића, текстови у делима Песме, Еx Понто, Немири, Лирика, Госпођица, Приповетке I и Приповетке II су критички приређени и као такви сада први пут објављени.

Отишао сам. Иза мене је остало све што су људи рекли, као прамичак магле који се губи. А све што су урадили понео сам на длану једне руке. – Иво Андрић

„Уметност побеђује све, па и саму смрт, а свако право уметничко дело је човекова победа над пролазношћу и трошношћу живота. Живот је у Андрићевом делу дивно чудо које се непрестано троши и осипа, док уметничка дела имају трајну вредност и не знају за смрт и умирање.“

Ванвременска дела Иве Андрића у кожном повезу

Promo

 

Кроз Андрићеве романе и приче провлаче се теме које су писца окупирале читавог живота. Књигу Приповетке I чине: Пут Алије Ђерзелеза, Аникина времена, У мусафирхани, Велетовци, Смрт у Синановој текији, Исповијед, Чудо у Олову, Код казана, Мустафа Маџар, У зиндану, Жеђ, Деца, Љубав у касаби, У завади са светом, Књига, Злостављање, Свечаност, Летовање на југу, Панорама. Књигу Приповетке II чине: Мост на Жепи, Труп, Чаша, У воденици, Шала у Самсарином хану, Мара милосница, Немирна година, Прича о везировом слону, Прича о кмету Симану, Ћоркан и Швабица, Змија, Прозор, Суседи, Писмо из 1920. године, Бифе „Титаник“, Јелена, жена које нема.

Изабрана дела великог књижевника, дипломате и јединог нашег добитника Нобелове награде Иве Андрића потражите на сајту vulkani.rs или у књижарама Вулкан широм Србије.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading