Kako da pomognete psima lutalicama tokom zime NAŠE MALO JE NJIMA MNOGO
Schutterstock
 

Zato pokažite ljubav i pomognite slabijima jer to može da im spase život.

Topla voda

Da bi ostale zdravi, ulični psi uvek moraju imati dostupnu vodu koja nije zaleđena. Posude sa smrznutom vodom sklonite jer, ukoliko su mnogo žedni, psi ližu led, što može da izazove niz bolesti. Što češće iznosite činije s toplom pijaćom vodom.

Hrana pored kante

Psi i mačke se najčešće hrane pre pražnjenja kontejnera pa je najbolje je da hranu ostavite pre toga. Ako vidite da provejava ili će kiša, poranite i ostavite im hranu ranije! Mokro krzno lako vodi u upalu pluća. Retki psi, koji su ostali veoma gladni, kasno noću obilaze teritorije koje nisu njihove u potrazi za hranom. Zato je dobro ostaviti mirisne tragove hrane, kako bi i ove kuce našle hranu kasno noću.

Sklonište u zgradi

Ulazi zgrada mogu bar nakratko biti spas za veliki broj životinja s ulice. Dovoljno je da pse koje se vrzmaju oko ulaza makar nakratko pustite u zgradu da se malo zgreju - nikome neće nauditi, niti će njihov boravak u ulazu napraviti bilo kakvu štetu, a to im bukvalno može spasti život.

Napravite im kućicu

Sami ili uz pomoć komšija možete da se organizujete i psima sa ulice napravite kućicu od kartonskih kutija svih veličina, a za manje pse i od drvenih gajbica za voće kako bi mogli da se koliko-toliko zaštite od hladnog vremena.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading