UZ NJU CELA KUĆA MIRIŠE Neka prirodna jela bude vaš izbor ove godine
Foto: Shutterstock

Uz nju cela kuća miriše, pa se ne dvoumite da prirodna jela bude vaš izbor ove godine.

Prilikom kupovine, osim na bujno granje, trebalo bi da pripazite i na visinu drveta.Najbolje je da prvo izmerite visinu prostorije, odnosno površinu ćoška gde nameravate da je stavite zajedno sa saksijom kako kasnije ne bi bilo problema.

Teže je zdravije

Pošto pronađete drvo idealne visine, proverite koliko je teško, savetuju prodavci.Što je teže, to znači da ima dosta vode, pa je samim tim zdravije i trajaće duže.

Ako ste već rešili da unesete drvo sa svežim iglicama, trebalo bi da znate da kod prodavaca možete da nađete i smreku i jelu.Iako vrlo liče, razlikuju se i po izdržljivosti i mirisu.Jela će vam duže krasiti kuću jer je izdržljivija.Njene grane su jače i podneće težinu ukrasa, a smreka je, s druge strane, privlačna jer ima intenzivan miris na koji će svaki gost prijatno odreagovati.Ona je osetljivija na promene temperature nego jela, što može da izazove prebrzo opadanje iglica.

Negujte je kao cveće

Pre unošenja u kuću jelku bi trebalo bar sat vremena da držite u garaži ili u hodniku zgrade gde nije toliko toplo kao u kući.U sobi je postavite što dalje od radijatora i direktne sunčeve svetlosti jer će to usporiti opadanje iglica.

Poput negovanja ostalog sobnog cveća, možete s vremena na vreme da poprskate iglice vodom.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading