Rat u Ukrajini
Foto: Alo/Alo! Ilustracija /J.V. & A.V.

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u deveti dan, a na Balkanu bukti je živa rasprava na tu temu.

U jednom trenutku na Srbiju se sručilo čudo od zlobnih poruka i komentara, ali u moru ružnih reči istupio je i jedan Hrvat sledećom porukom:

On je na Reditu napisao da razume i podržava stav Srbije kad je reč o krizi u Ukrajini, kao i da nam pripadnici njegovog naroda nisu neprijatelji.

"Tako da želim da znate da i u ovim čudnim, neobičnim vremenima se setite da vam prosečni Hrvat, i prosečni stanovnik zemlje nije neprijatelj, samo budala jeste", poručio je on u postu.

Nije trebalo mnogo da mreže buknu i da se uključe svi žitelji nekadašnjih naroda i narodnosti.... Čak su se citirali i stihovi pesama i pominjalo bratstvo i jedinstvo.

"Svaka čast, ovo je predivno!", "Pozdrav svim dobrim ljudima. Hajde da navijamo za MIR. Samo da rata ne bude… Tako je pevao Đole. A vidi ovo", "Podržavam ove iskrene komentare! Čovečanstvo je jedno! A politika, religije i ekonomija ga dele na parčiće otuda sukobi.

Bogatstvo je zao duh. Ljubav je jedna i sve!", "Slažem se, svi želimo mir.. Dosta nam je rata, treba da gledamo na budućnost naše dece. Mir u svetu", "Čuvajte bratstvo i jedinstvo kao zenicu oka svoga i rata neće biti", nizale su se poruke na ovoj mreži.

"Pametno i tačno. Ako budemo imali pameti, setićemo se da su nam misli u školskoj klupi bile iste i da smo se voleli i da nismo uviđali razlike!! Rat neće nasmejati nikoga!!"

"Rodio sam se i živeo jedan deo života u bivšoj SRFJ, mogu reći da sam puno bolje živeo tada. Podržavam sve ljude bilo koje vere i nacije koji su protiv rata, prokleti rat ne može donet nikom dobro. Pozdrav za sve dobronamerne ljude", poručio je komentator pod nikom "Jugosloven".

Neki su u porukama čak pozivali ostale da "ne dozvole da nas iko više zavadi".

Pozdrav, dobri čoveče. Drago mi je da ima normalnih ljudi na svim stranama, napisao je jedan korisnik....

... a drugi odmah poručio i ovo: "Da nam se vrate vremena kada su "mešani" brakovi bili normalnost. Dovoljno!"

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading