IZGLEDA ČUDNO ALI STVARNO "RADI" Ko u kući drži ovih 10 stvari imaće više sreće od ostalih
Foto: Shutterstock

Prema feng šuiju, u kuću ne treba drati slomljene stvari ili stvari koje više ne koristite, pokvarene aparate, uvele biljke, napuklo posuđe i niz drugih stvari. Smatra se da ovakvi predmeti samo zatršavaju prostor, stvaraju nered i ne dozvoljavaju da kroz kuću cirkluše pozitivna energija.

Sa druge strane, postoje predmeti za koje sme smatra prema feng šuiju da mogu privući sreću dobre vibracije - donosimo vam priču o 10 stvari koje možda već imate u domu, a ne znate da su simbol radosti:

1. Potkovica - Od davnina se smatra simbolom sreće. Obično se potkovica postavlja iznad ulaznih vrata doma kao neka vrsta amajlije.

2. Figura slona - simbolizuje mudrost i stabilnost, a smatra se da mogu privući sreću, hamrmoniju u domu i ojačati odnose.

3. Buket cveća - Sveže cveće nije samo prijatno za oko, već je i prilično pozitivan simbol koji privlači radost, sreću i prosperitet.

4. Mirisi - Određeni mirisi donose mir i stabilnost, posebno miris tamjana. Možete koristiti i eterična ulja za osvežavanje mirisa u prostoru - arome čajevca, citrusa, ruzmarina i jasmina.

5. Voda - Odlično je ako u svojoj kući imate ukrasnu fontanu ili akvarijum, kao i bilo koji drugi prostor sa vodom. Ako to nije slučaj, onda možete staviti posudu sa vodom i ukrasite je kamenčićima i biljkama. Važno je da u ovom slučaju vodu menjate svaki dan - kada voda cirkuliše, prema feng šuiju lakše cirkuliše kroz dom i energija sreće i novca.

6. Novčići - Posude sa novčićima ili novčići u delovima sobe, premafeng šuiju predstavljaju privlačenje energije obilja.

7. Voće - Citrusi i jabuke su voćke sreće i dobrih vibracija, pa je povoljno imati korpu voća na trpezarijskom stolu.

8. Sveće - One su simbol svetlosti, mogu pomoći da se opustite i da poboljšate raspoloženje, posebno ako su mirišljave.

9. Zvono - Kada u domu imate zvonce, ono sluti na sreću. Zvuk zvona može razbiti tišinu u kući i doneti lepe vibracije.

10. Ćilibar - Zlatni ćilibar se smatra simbolom prosperiteta i bogatstva. Možete koristiti nakit sa ćilibarom, figurice na kojima je istaknut ovaj kamen, kao dekoraciju. Veruje se da ćilibar daje jasnoću uma, pomaže da donesete dobre odluke.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading