SRAMOTA NA BADNJI DAN Pop Dedeić čestitao vernicima Vaskrs, ljudi zgranuti -  "On ne zna ni kad se slavi Hristovo vaskrsenje, a htio bi da bude patrijarh"
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook/barnadlanu

Samozvani poglavar CPC Miraš Dedeić čestitao je prekjuče okupljenima organizovano nalaganje badnjaka na platou ispred Dvora kralja Nikole na Cetinju „praznik Hristovog vaskrsenja“! Dedeić je najavio i da će CPC „videti da li izaberu” da 25. ili 7. januara proslavljaju Hristovo rođenje. 

"Pozvao sam samo da vam čestitam ovaj praznik Hristovog vaskrsenja. Danas ovaj praznik, bilo po starom ili novom kalendaru, ceo hrišćanski svet slavi oba praznika. I Crnogorci ga slave 25. i danas, a vidjećemo da li ćemo izabrati jedan od ova dva datuma“, rekao je Dedeić u obraćanju okupljenima na platou ispred Dvora kralja Nikole.

Ovo nesrećno obraćanje Dedeića izazvao je buru na društvenim mrežama, a komentari su uglavnom bili sarkastični, aludirajući na popovu senilnost, ali i otuđenost od vere i Boga.

"Kako je krenulo kod njega ozgleda da za Božić ce se jaja kuvat", "Otkad ga je tenda mlatnula baguje, kuku mene", "Teško onome kome bog uzme pamet", "Ko je pobedio u kucanju jajima, zna li se sta!", "On ne zna ni kad se slavi Hristovo vaskrsenje i htio bi da bude patrijarh"!

"Da nije žalosno bilo bi smiješno, a najači snimak kada je jedne godine udario čovjeka krstom po glavi i rekao mu mrš tamo stoko. Rašmi se pozdravio odavno sa mozgom", komentariše jedna korisnica Fejsbuka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading