ZA OVU KUĆU KAŽU DA JE NAJUKLETIJA NA SVETU Spolja sva blista, a unutra krije jezivu tajnu
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia

Ova kuća kuća se nalazi u San Hoseu u Kaliforniji. Naime, davne 1886. godine ekscentrična Sara Vinčester je kupila kuću koja je u početku imala osam soba. Sara nije bila zadovoljna izgledom kuće, pa se bacila u renoviranje koje se pretvorilo u životni projekat na koji je potrošila otprilike 5,5 miliona dolara.

Nakon što je Sara preminula 1922. godine otkriveno je kako je skromnu kuću pretvorila u neverovatno zdanje s modernim vodovodom, 160 soba, šest kuhinja i dva podruma. Kuća ima 2000 vrata i 10.000 prozora. Ipak, neke druge stvari vezane za ovu neobičnu kuću su još čudnije.

Sara je ugradila nekoliko vrata u kući koja se ne mogu se otvoriti. Neki prozori su postavljeni u sobe bez ikakvog izvora svetlosti. Kuća ima nekoliko stepeništa koje ne vode nigde. Sve je prepuno tajnih prolaza, a posebna zanimljivost je ormarić koji kada se otvori vodi kroz 30 soba u kući.

Naravno, uskoro su se pojavile brojne priče i legende kojima su ljudi pokušali da objasne zašto je to Sara, koja je bila udovica Vilijama Virta Vinčestera, izumitelja puške Vinčester, sve ovo uradila.

ZA OVU KUĆU KAŽU DA JE NAJUKLETIJA NA SVETU Spolja sva blista, a unutra krije jezivu tajnu

Foto: Profimedia

 

Mnogi veruju da su je u kući proganjali duhovi svih onih pogubljenih spomenutim oružjem i da su sobe zapravo odraz noćnih mora koje je proživljavala poslednjih godina života. Drugi tvrde da je izgradila lavirint u svom prostoru kako bi pobegla od zlih duhova koji su je proganjali. Navodno je čak i svake večeri spavala u drugoj sobi kako bi se sakrila.

Danas je ova kuća velika turistička atrakcija koju posećuje velik broj zaljubljenika u neobjašnjene fenomene, a pogotovo one koji veruju u duhove. Mnogi posetioci su izjavili da su u kući osetili “prisutnost” zbog čega je često nazivaju i najukletijom kućom na svetu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading