SVI SE SMRZAVAMO, A ONA SE SUNČA "Sneška Belić" hit na Novom Beogradu (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo/alo

Sneška kao da je na moru, na sebi ima kupaći kostim i naočare za sunce i izgleda kao da je spremna za sunčanje. 

Na glavi ima i šešir, a ispod nje se nalazi i peškir za plažu.

- Dobar dan, javljam se iz hladnog Beograda, ja sam Miloš Petrović umetnik. Ovo je moja Sneška, moj izum i moje delo. Molim publiku da obrati pažnju na garderobu kojom sam obukao moju Snešku. Želim samo još sugrađanima da poručim da bude što manje zime, jer će mi Sneška izgoreti - rekao je Petrović za 24sedam. 

Ovaj umetnik je želeo da ukaže na klimatske promene, jer april svakako nije mesec u kojem očekujemo snežne padavine, te je zbog toga i napravio skulpturu žene koja se sunča.

Zbog snežnih padavina koje su zahvatile veći deo Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve građane na pojačanu opreznost na zavejanim putnim i drugim pravcima i da prate obaveštenja nadležnih organa.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije u stalnoj su komunikaciji sa svim činiocima u sistemu zaštite i spasavanja na teritoriji Srbije i spremni su za delovanje, ukoliko za tim bude bilo potrebe, a sve u cilju zaštite života građana i njihove imovine.

- U centralnim delovima će pasti svi rekordi kad je reč o aprilskoj količini snega. Samo na planinama neće pasti rekordi. Na Kopaoniku je 1997. registrovano 160 cm snega. Ovo jeste neuobičajena pojava za april, da se dogodilo u decembru ili januaru ne bi bilo neobično. U aprilu se sneg forimira jednom u deset godina, objasnio je Sovilj.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading