ZASTRAŠUJUĆE PREDVIĐANJE ISAKA NJUTNA Približava se kraj sveta koji poznajemo
Foto: Promo

Čovečanstvo je možda stiglo dovde, ali ako ćemo verovati onome što Isak Njutn ima da kaže o tome, nažalost, smak sveta bi još uvek mogao da se nazire. To je još jedno predviđanje teoretičara zavere o 'smaku sveta', ali sada je reč o uglednom fizičaru, matematičaru i astronomu Njutnu.

Pa, čak i najbolji matematičari i naučnici s vremena na vreme prave greške, ali to ih ne sprečava da podele svoje ideje, dobre, loše i strašne. Uzmimo za primer Nostradamusa. Još daleke 1555. godine jedan francuski astrolog je zapisao neka predviđanja za 2023. godinu, sugerišući da će biti „sedam meseci velikog rata i mnogo mrtvih zbog velikog zla“ – što nije baš ohrabrujuće čuti, s obzirom da ima još samo osam meseci u godini .

Možda neće biti apokalipse

Njutnovo sopstveno predviđanje budućnosti napravljeno je 1704. godine, kada je zapisao neke matematičke jednačine i objasnio zašto je mislio da je shvatio kada će biti 'smak sveta'.

Da bi došao do svog predviđanja, stručnjak za matematiku se oslonio na jednačine i Knjigu proroka Danila - najstariji zavet u hrišćanstvu, koji se fokusira na prve korake čovečanstva iz religiozne perspektive. Koristeći ih, Njutn je napisao sedam razloga za svoju izbornu godinu, prema Istoriji juče.

Njutn izražava uverenje da će 'smak sveta' nastupiti 2060. godine, a to je samo 37 godina. Ovaj datum je 1260 godina od osnivanja Svetog rimskog carstva, koje je osnovano 800. godine nove ere. Njutaunova verzija 'smaka sveta' možda nije vatrena eksplozija koju zamišljate.

Umesto toga, to je vreme kada će se Isus očigledno vratiti i doneti mir svetu – iako deo toga uključuje uništavanje svih koji mu se suprotstavljaju, tako da bi verovatno trebalo da pazimo na to.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading