Eterna bolnica
Foto: Promo/Promo

Šta je liposukcija?

Liposukcija je hirurški postupak uklanjanja masti. Može trajno ukloniti masne ćelije (adipocite) koje skladište masti iz određenog dela vašeg tela koji želite da poboljšate. Liposukcija pomaže da se oslobodite masnih naslaga koje ne reaguju na ishranu i vežbanje.

Liposukcija se može raditi na bilo kom delu tela na kom imate masne naslage. Neke od najčešćih regija koje se rade su liposukcija stomaka, bokova, leđa, ruku, butina, podbradka.

Liposukcija može biti hirurška ( operativna ) i nehirurška (laserska ).

Hirurška liposukcija Postoji mnogo načina na koje se hirurška liposukcija može izvesti, ali kao i u svemu Eterna Medical System na čelu sa dr Tanjom Radenkov Medenica se trudi na svakom polju bude u toku sa najboljim i najnovijim svetskim trendovima. Pa je tako kad nas u Eterna Hospitalu dostupna liposukcija Muller Vibrasat Pro kanilom. Prednosti ove vrste liposukcije se ogledaju u tome što Vam kanila za liposukciju nudi najbolji i najnežniji način uklanjanja masti, potrebno je manje napora da kanila prođe kroz tkivo, obezbeđujući manji rizik sa maksimalnom preciznošću, radite sa inovativnim proizvodom sa pouzdanim i dugotrajnim performansama, dizajn omogućava brzu i laku promenu kanile – obezbeđujući optimalan, efikasniji radni tok.

Nakon liposukcije ostajete jednu noć u bolnici, nakon toga će vam doktor objasniti postoperativni protokol, koji kod ove metode ne zahteva odricanje od uobičajnih dnevnih aktivnosti. Ono sto je potrebno je da nosite steznik kako bi smanjili otok, modrice i bol. Steznik se nosi naredne četiri nedelje. I u tom periodu jedino što je potrebno je da se izbegavate jake fizičke aktivnosti, bazene, saune i solarijume.

Cena liposukcije varira u odnosu na regiju koja se radi, i da li se radi jedna ili više regija kao i u odnosu na količinu masnih naslaga. Na konsultativnom pregledu doktor će vam odrediti preciznu cenu i objasniti kakve rezultate možete očekivati.

 

Nehirurška (laserska liposukcija)

Profound tretman je nehirurška alternativa za tretiranje viška masnih naslaga na skoro svim delovima tela. Kombinuje radiofrekvencijsku (RF) energiju sa ultrafinim iglama (mikroiglama) za obnavljanje vaše kože iznutra i topljenja mashih naslaga. Doktori širom sveta oslanjaju se na tretman Profound lasertom kako bi svojim pacijentima obezbedili trajno smanjenje naslaga i celulita.

Jedan tretman Profound laserom stimuliše vaše telo da prirodno reprodukuje kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu kako bi revitalizovao kožu i izgradilo novo, zdravo tkivo. Klinički je dokazano da tretman Profound laserom stimuliše reakciju vašeg tela na zarastanje rana kako bi se smanjili znaci starenja.

Oporavak nakon ovog tretmana je oko nedelju dana, u prvih par dana mogu biti prisutni otok i modrice. Prednost ovog tretmana je što je potreban jedan tretman , a rezultati su vidljivi i narednih 10 godina.

Iz svega navedenog možemo zaključiti da su opasnost i oporavak od liposukcije korišćenjem najnovijih tehnologija znatno umanjeni. Kada na sve to dodamo stručnost i dugogodišnje iskustvo Eterna tima na čelu sa dr Tanjom Radenkov Medenica možemo garantovati minimum rizika i maksimum učinka kod metode liposukcije.

Ukoliko ste zainteresovani za liposukciju , dobro došli ste da zakažete konsultativni pregled kod dr Tanje Radenkov Medenica koja će Vam stručno objasniti proceduru i rešitit sve potencijalne nedoumice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading