lubenica
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Krajnje vreme da naučite jedan interesantan trik s ovim voćem, koji će sigurno zbuniti vaše prijatelje i komšije, a koju je smislio bivši inženjer NASA Mark Rober.

Potrebne su vam dve lubenice slične veličine. Jednu potpuno oljuštite, a "meso" lubenice koje dobijete zaoblite i uobličite čistom oštrom stranom sunđera za pranje sudova.

Tada uzmete i prepolovite drugu lubenicu. Iz nje izvucite slatki deo, koji možete da pojedete, ali i da napravite odličan letnji sokić (videćete kako se to jednostavno radi na početku videa). U prostor koji je ostao, odnosno koru lubenice, smestite prethodno obrađenu prethodnu lubenicu.

Poklopite drugom polovinom kore i odnesite gostima da ih poslužite. Kada pred njima otvorite lubenicu i iz nje ispadne savršeno gladak srednji deo, sigurno ćete ih zbuniti.

Pogledajte kako da odradite ovaj trik:

Novo istraživanje kaže da oni koji jedu lubenicu obično imaju kvalitetniju ishranu koja sadrži više vlakana, magnezijuma, kalijuma, vitamina A i drugih antioksidanata, sa manje dodatog šećera i zasićenih masti od onih koji ne jedu lubenicu, kaže Davn Jackson Blatner, RDN.

Nutritivne činjenice lubenice prema američkom Ministarstvu poljoprivrede, 1 šolja (152 g) lubenice sadrži:

Kalorije: 45,6

Masti: 0,2 g

Holesterol: 0 mg

Natrijum: 1,52 mg

Ugljeni hidrati: 11,5 g

Vlakna: 0,6 g

Vitamin C: 12,3 mg

Kalijum: 170 mg

Kalcijum: 10 mg

Vitamin A: 865 IU

Likopen: 6.890 mikrograma

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading