šunka
Foto: Printscreen/Tiktok

Iako se čini da se narezana šunka sastoji od uredno isečenih delova većeg komada mesa, poput onog koji bismo mogli da pečemo nedeljom, istina je malo drugačija.

Na snimku se vidi kako radnik u fabrici struže ružičastu supstancu u žuti kontejner, koji se zatim ostavlja da se osuši i izravna.

Nakon toga, posude se stavljaju u rernu i dobijaju braon i hrskav izgled. Nakon toga, mašina ih seče, otkrivajući ružičastu unutrašnjost.

Ova tehnika se koristi za pravljenje kriški šunke od mehanički dobijenog mesa. Objašnjavajući proizvodni proces, dijetetičarka Keri Rukston je primetila: „Svi mali komadići koji su ostali na kosti biće očišćeni vodom pod visokim pritiskom. Kada je u pitanju rolovana šunka, mnogi je doživljavaju kao bolji izbor u nekuvanom stanju. Međutim, ključno je shvatiti da je meso u rolovanoj šunki često mešavina raznih životinja".

S obzirom na ovo, Rukston predlaže pojedincima da ulažu u meso najvišeg kvaliteta u okviru svojih mogućnosti i da umere potrošnju.

Pregledi snimka na TikToku premašili su osam miliona.

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading