I SVEKRVA ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Trik koji menja sve u spremanju sarme
Foto: Shutterstock

Deluje kao da jedva čekamo hladnije dane da u kuhinju unesemo prvi kilogram kiselog kupusa, izvadimo najveći lonac koji posedujemo i počnemo da valjamo omiljene sarme. Verujemo da već imate proverenu recepturu po kojoj je pravite, možda ste je i nasledili od iskusnih kuvara u porodici, ali nedavno smo otkrili trik koji sarmu čini još boljom i ne oduzima mnogo vremena.

Štaviše, za realizaciju ove ideje može vam pomoći čak i vaš mesar od koga kupujete mleveno meso. Jedna kreativna kuvarica otkrila je kako u mešavinu mesa dodaje komadiće slanine. Drugi kuvar je na priču dodao da je umesto da sam iseče slaninu, rekao da u mesari jednostavno traži od mesara da doda parče slanine u mašinu prilikom mlevenja svežeg mesa.

Na taj način meso postaje sočnije, bogatijeg ukusa, a cela sarma dobija novu dimenziju. Pošto poseta pijaci nije nepoznata aktivnost i veoma rado to ponavljamo vikend za vikendom, vrlo brzo posle toga svratite do mesara i odlučite da isprobate celu stvar.

Tim za pultom mesara neće imati problema da samlete vaše meso sa malo slanine. Savetujemo vam da se ugledate na mnoge i već ovih dana otvorite sezonu u svojoj kuhinji. Još mudriji od nas su nam rekli – nikad nije rano za dobru sarmu.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading