Lazar
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Red na kasama i razlike u ponašanju žena i muškaraca u takvim situacijama je tema koja je nedavno stvorila veliku raspravu na internetu onda kada je jedan momak iz Srbije, inače radnik u marketu priznao zašto mu mrak na oči padne kada na kasi dođe muškarac sa punim kolicima robe.

Lazar iz Srbije imao je potrebu da se na svom TikTok profilu zahvali ženama zbog njihovog ponašanja u marketima. Naime, kako je objasnio, prilikom skeniranja i naplaćivanja robe na kasama, za razliku od žena, muškarci uglavnom očekuju da kasir/kasirka umesto njih najpre premesti robu iz korpe na traku a onda za njih i spakuje.

"Žene hvala vam što postojite. Radim na kasi i bukvalno nivo besa koji proizvedu muškarci u meni nema granicu. Prijatelj će bukvalno da mi donese puna kolica robe i očekivaće da ja to podignem na traku... Znači ja kucam, red ogroman, gospodin drži ruke u džepove. Koji god to muškarac bio, 99 posto njih drže ruke u džepove.

Onda ja dođem, budem drzak i bezobrazan, uzmem kesu, dam mu je i kažem 'izvoli'. Neverovatno, ljudi kesa vam visi ispred nosa. Znači ajde kapiram situaciju kad neko dođe sa dve tri stvari, OK ne moraš da se cimaš, ubaciću ti ja, ali doneo si puna kolica i očekuješ da ti to sve spakujem, a plus me čeka red?! Kao, je l' toliko teško?", pitao se Lazar.

"Šta zevate bre, na kasi ste?"

Takođe, tu se nije zaustavio nego je objasnio da postoje i oni koji pored pune korpe drže novčanik u rukama i čekaju takođe na njega da za njih odradi posao.

"Ja se tu polomi na kasi dok ja tebi iskucam ta puna kolica čoveče. To je tvoja roba, ti kupuješ, moja dužnost nije da ti spakujem. Kada sam to shvatio, rekao sam 'e pa nećeš ga majci'. Šta zevate bre, na kasi ste?", rekao je on, pa dodao da ova situacija nije karakteristična za žene, koje se u takvim situacijama, kako kaže, "polome i za sebe i za njega".

Svojim videom naveo je mnoge da napišu svoja iskustva, koja su definitivno bila slična. Iako je bilo onih koji su kao kasiri priznali da im se takve situacije retko dešavaju, kao i muškaraca koji su se javili te objasnili da tako nešto nikada nisu uradili, većina se međutim složila da su, radeći u marketu prošli kroz isto sa muškim kupcima.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading