Rupert Murdok
Foto: Shutterstock/Foto: shutterstock.com

Njegova nova izabranica je Elena Žukova (67), bivša ruska naučnica, koju je Murdok upoznao prošle godine.

Elena nije osoba bez značaja; iz prethodnog braka sa ruskim tajkunom i političarem Aleksandrom Žukovim ima ćerku Dašu, koja je bila udata za još jednog kontroverznog ruskog biznismena, Romana Abramoviča, poznatog po dugogodišnjem vlasništvu nad londonskim fudbalskim klubom Čelsi.

Prošle godine, Murdok je napustio rukovodeće pozicije u svoje dve najznačajnije kompanije - konzervativnom američkom TV kanalu Fox News i kompaniji "News Corporation" - prepuštajući mesto svom sinu.

Njegova karijera počela je davne 1952. u rodnoj Australiji, a potom se proširila u Ameriku i Veliku Britaniju. Kupio je čak i ugledne novine poput The Timesa i The Wall Street Journala.

Njegovu ekspanziju u Evropi omogućile su investicije u pakete satelitskih i kablovskih kanala Sky devedesetih godina prošlog veka.

Rupert Murdok

Foto: shutterstock.com

 

Fox News možda nema reputaciju kvalitetne i pouzdane televizije, ali je ipak izuzetno uticajan među američkim konzervativcima svih profila, posebno među onima koji podržavaju Republikansku partiju.

Nakon lažnih izveštaja o predsedničkim izborima 2020. godine, MurdoK je platio 787 miliona dolara u sudskom sporu.

Takođe, otpustio je najpopularnijeg voditelja na Fox News, Karlsona Takera, koji je nakon toga ostvario nezavisnu karijeru i postao poznat po intervjuu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Murdok ima šestoro dece iz prethodnih brakova. Jedina supruga sa kojom nije imao dece je svetski poznata manekenka Džeri Hol, bivša partnerka legendarnih rok muzičara Brajana Ferija i Mika Džegera. Nakon šest godina braka, razveli su se 2022, a odmah potom Murdok se verio sa En Lesli Smit, u vezi koja je trajala samo dve sedmice, piše kurir.rs

Rupert Murdok i Džeri HoL

Foto: shutterstock.com

 

Njegovo bogatstvo procenjuje se na oko 19 milijardi dolara, a priča o životu porodice Murdok navodno je poslužila kao inspiracija za izuzetno popularnu TV seriju "Succession."

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading