mače
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok

Zastrašujući video koji je nedavno postavljen na medijskim portalima prikazuje mačku koja se grčevito drži za kvaku vrata automobila tokom poplave u Dubaiju.

Srećom, spasioci su izbavili mačku iz ove situacije, koja je nastala 16. aprila tokom nezapamćene oluje u ovom delu sveta. Video-zapis je samo opomena, jer pokazuje da su stvari lako mogle da izmaknu kontroli i da budu drastično drugačije, piše Pethelpful.

Gledaoci na TikToku masovno prijavljuju da je tokom gledanja klipa srce prestalo da im kuca: na snimku je mačka koja se bori za goli život dok nivo vode oko nje raste.

 

@abcnews A cat clinging to a car door was rescued by police in Dubai after two years' worth of rain fell in just 24 hours. #cats #cars #flood #weather #dubai #uae #police #animals #animalrescue ♬ original sound - ABC News

 

Video koji deli ABC News pokazuje da su poplavne vode u Dubaiju dostigle opasan nivo. Automobili su bili sasvim potopljeni vodom, pa je sreća što je mačka uspela da zgrabi nešto umesto da otplovi.

Na snimku se vidi kako spasioci čamcem stižu do mačke i hvataju je dok plutaju. Mačka je u jednom momentu zamjaukala - sigurno je bila preplašena, ali je bila sasvim dobro kad se našla u čamcu za spasavanje, jer je shvatila da je konačno bezbedna.

U natpisu videa je navedeno da je u Dubaiju tog dana pala kiša u količini koja ovde padne za dve godine. Nacionalna uprava Ujedinjenih Arapskih Emirata za vanredne situacije i upravljanje katastrofama zamolila je stanovnike da "ostanu u domovima" i izlaze u slučajevima krajnje nužde.

Gledaoci na društvenim mrežama su bili zahvalni spasiocima koji su uspeli da uhvate mačku pre nego što se dogodilo najgore.

"Hvala vam što ste spasili tu macu!" napisala je jedna osoba.

"Zamislite da ste tamo satima i da vam je užasno hladno", javio se neko drugi.

"Njen poslednji mjauk značio je: "Hvala", dodala je treća osoba.

Ali, moramo se složiti i sa mudrim komentarom nekoga ko je napisao: "Ne nose svi heroji plašt!"

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading