posni pasulj
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Osim što se lako priprema, izuzetno je hranljiv, tako da nećete ostati gladni nakon ovog obroka.

Da biste napravili ovaj ukusni ručak, trebaće vam manje od 400 dinara, malo vremena i volje da napravite obrok koji će vaši ukućani pamtiti.

Većina sastojaka već se nalazi u vašoj kuhinji, a najvažnije je nabaviti pasulj tetovac, koji košta između 400 i 500 dinara po kilogramu.

Ukoliko nemate sve potrebne sastojke, a morate ih kupiti, potrebno vam je manje od 400 dinara za porodični ručak.

Sastojci:

500 g pasulja tetovca
2-3 čena belog luka
4-5 glavica crnog luka
150 g zrelog paradajza ili pelata
mlevena crvena paprika
so
peršunov list

Priprema: Potopite pasulj u vodu i ostavite ga da odstoji jednu celu noć. Zatim ga kuvajte na srednjoj vatri, a kad voda provri, bacite prvu tečnost. Dodajte krupno isečen luk i nastavite kuvanje na tihoj vatri.

Kada pasulj omekša, dodajte iseckani crni luk, crvenu papriku i beli luk. Nakon što je pasulj skoro kuvan i voda skoro isparila, dodajte oljušten i sitno isečen zreo paradajz, so i puno peršunovog lista. Jelo treba da krčka još neko vreme. Po želji, pasulj možete zapeći u pećnici.

(informer.rs

BONUS VIDEO 

@alo_portal Šta biste poneli na pusto ostrvo, a da počinje prvim slovom vašeg imena? 😆 #alo #alodnevnenovine #alonovine #pustostrvo #fypシ #fypシ゚viral #viraltiktok #fy #foryoupage ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading