kosa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Iako se tuširanje često smatra osnovnim delom svakodnevne rutine, nedavna priznanja poznatih ličnosti i stručnjaka o preskakanju ovog koraka ukazuju na promene u percepciji i praksi higijene.

Pojedinci poput Džonatana Rosa, Amerike Ferera i Dejvida Vitloka privukli su pažnju javnosti svojim priznanjima da se ne redovno tuširaju. Ovi primeri izazivaju razmišljanje o tome kako se društvo odnosi prema higijeni i šta je smatrano prihvatljivim standardom.

Iako su česti argumenti za svakodnevno tuširanje vezani za higijenu, većina lekara naglašava da svakodnevno tuširanje može negativno uticati na kožu i imuni sistem.

Osim toga, promene u kulturi tuširanja tokom poslednjih 100 godina ukazuju na to da je često pranje postalo norma, više nego medicinska potreba.

DA LI JE STVARNO NEOPHODNO DA SE TUŠIRAMO SVAKI DAN? Ne tuširamo se zbog zdravlja, nego iz ovog razloga!

Foto: Shutterstock

 

Profesor Dejl Saderton ističe da je dostupnost tuševa u domaćinstvima doprinela povećanju učestalosti tuširanja. Međutim, istraživači ukazuju na to da često pranje može biti posledica društvenih normi i očekivanja, a ne samo higijenskih potreba.

Pitanje budućnosti prakse tuširanja ostaje otvoreno. Iako postoji rastući interes za ekološki održive prakse, stručnjaci ne vide značajan trend ka smanjenju tuširanja iz ekoloških razloga.

Društvene norme vezane za higijenu su duboko ukorenjene, što čini promene u ovom području izazovnim.

U celini, priča o sve ređem tuširanju podstiče razmišljanje o društvenim normama, higijeni i ekologiji, dok istovremeno ukazuje na kompleksnost i promenljivost naših svakodnevnih navika.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal Kada bi Vas uhapsili, šta bi Vaši prijatelji pomislili da ste uradili? 😆 #alo #alodnevnenovine #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #fy #prijatelji ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading