BILA JE OVO NAJTEŽA GODINA, ALI IZAŠAO SAM KAO POBEDNIK! UFC borac Duško Todorović  za "Alo.rs" o turbulentnom periodu, saobraćajnoj nesreći i trijumfu koji je sve to izbrisao!
pintscreen you tube

Duško sam priznaje da je ova godina bila jako teška za njega, ipak ista je okončana na fenomenalan način.

Bilo je dosta izazova kako u oktagonu, tako i van njega, ali Duško je izašao kao pobednik.

NAJTEŽA GODINA

- Iako je, ovo je definitivno za mene bila najteža godina sto se tiče sportske karijere, ali na kraju sam uspeo da je završim na najbolji moguci nacin. Nisam osecao toliko pritisak koliko potrebu da pokazem da mogu da pruzim mnogo bolji performans nego u poslednja dva poraza - rekao je Duško za "Alo.rs".

 

 

Pre ove pobede Duško je imao dva poraza, tako da je njegov novi ugovor sa najprežnijom MMA kompanijom zavisio od meča sa Makijem Pitolom.

Ipak, pored uobičajnog pritiska pred najbitniji izazov u karijeri, pojavio se jedan nenadani problem.

SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOJA NIJE USPELA DA POREMETI PLANOVE

- Svake pripreme su same po sebi jako teške i naporne, kad vas na sve to jos udari auto onda je veliki problem u pitanju pogotovo kad znam da nemam puno vremena da se oporavim a kamo li spremim za meč - ističe Todorović.

Nesreća se dogodila u julu, ali ni to nije umanjilo Duškovu ogromnu želju za pobedom.

 

 

- Auto me udario 22. jula i izuzev nekih lakših treninga (sa tegovima u teretani) do oktobra ja nisam mogao da odradim ni jedan trening borenja, jer mi se rana otprilike u tom periodu zatvorila. To je opet daleko od toga da je meni povreda u potpunosti sanirana, samo se uhvatio površinski sloj koze i vise rana nije krvarila ali sam i dalje morao da pazim i čuvam nogu konstantno i razmišljam podsvesno tokom treninga i sparinga da ne obnovim povredu. Zbog toga su svi treninzi su morali da budu modifikovani u odredjenoj meri.

 

 

Ipak, 4. decembra, pred sam početak meča, Todoroviću je iskočio zglob povređene noge. Nezgoda se desila samo 15 minuta pre  meča, ali bez obzira na to on je hrabro zakoračio u oktagon i ostvario impresivnu pobedu tehničkim nokautom.

- Cilj mi je da sa novim ugovorom probam da udjem u top 15 ili bar da se približim sto je više moguće - ističe Duško

NEPRIJATNOST NA MALDIVIMA

Naš fajter je početkom godine sa svojom lepšom polovinom otputovao na Maldive, ali nije sanjao šta će ga snaći pred povratak.

- U februaru sam otisao sa devojkom na Maldive na zasluzeni odmor, ali pred povratak kad smo odradili obavezan PCR test njen rezultat je bio negativan, a moj "inconclusive", tj nisu znali da li je pozitivan ili negativan - istakao je Todorović.

 

 

Vrlo brzo je testiran još jednom, ali ovaj put je test pokazivao drugačije.

- Nakon toga su me testirali jos jednom i rezultat je ovoga puta bio pozitivan. Zbog toga smo i devojka i ja morali da ostanemo u karantinu na Maldivima u hotelskim sobama jos 14 dana. Za to vreme nisam imao nikakve tegobe ili poteskoce vezane za koronu i sasvim sam siguran da rezultat tog testa nije bio ispravan, al sta je tu je, to je sad iza nas. Sve u svemu jedno veliko iskustvo - dodao je on.

KONAČNO UŽIVANJE 

Sada je došao period uživanja, nakon veoma naporne godine, Duško priznaje da će se konačno opustiti u prazničnoj atmosferi.

- Taman se sve lepo namestilo, borbu sam odradio pocetkom decembra i sada imam vremena da se malo opustim iako ne mogu dugo da izdržim da ne treniram bas nista, a u hrani se trudim da uzivam koliko god mogu kad dodje ovakav period - kaže Duško Todorović za Alo.rs.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading