Apel predsednika Bokserskog saveza Srbije MOK-u za oslobađanje Miluna Milenkovića iz Severne Mitrovice
Foto: Alo/Alo!/Vladimir Marković

Povodom aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji, oglasio se i predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin. 

Poštovani,

molim pre svega MOK da iskoristi sve međunarodne pravne mehanizme i utiče na institucije tzv KOSOVO*, kao i relevantne strukture zadužene za očuvanje mira, bezbednosti i ljudskih prava na pomenutoj teritoriji, da hitno oslobode  Miluna  Milenkovića Luneta iz Severne Mitrovice ( BK i KBK Severna Mitrovica, koji su članovi Bokserskog saveza Srbije, a koji je Član Olimpijskog komiteta Srbike i Međunarodnog olimpijskog komiteta) sportskog trenera olimpijskog sporta boksa, pozivajući se na olimpijsku povelju i sledeće principe:

1. Cilj olimpizma je da sport stavi u službu harmoničnog razvoja čovečanstva, u cilju promovisanja mirnog društva koje brine o očuvanju ljudskog dostojanstva

2. Bavljenje sportom je ljudsko pravo. Svaki pojedinac mora imati mogućnost da se bavi sportom, bez diskriminacije bilo koje vrste iu olimpijskom duhu, što zahteva međusobno razumevanje u duhu prijateljstva, solidarnosti i fer-pleja.

3. Uživanje prava i sloboda navedenih u ovoj Olimpijskoj povelji biće obezbeđeno bez diskriminacije bilo koje vrste, kao što su rasa, boja kože, pol, seksualna orijentacija, jezik, vera, političko ili drugo mišljenje, nacionalno ili socijalno poreklo, imovina, rođenje ili drugi status.

Molim Međunarodni olimpijski komitet, Međunarodnu zajednicu i KFOR da hitno reaguju i zaštite integritet sporta i sportsog trenera, te da učine sve i oslobode trenera koji je uhapšen i zadržan van svih pravnih normi, a deci i mladima omoguće da ih njihov trener i dalje trenira“. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.    

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading