Boks
Nenad Vujanović
Boks

Nenad Vujanović

Boks, Foto: Nenad Vujanović

Veliki talenat, hrabrost, uz klinačku iskrenost i neizmernu ljubav prema boksu krase ova dva mlada šampiona. Posle velikih pobeda bili su gosti redakcije "Alo!".

Semiz je bio maestralan, u finalu je savladao Rumuna Kristinela Mazaranua.
- Bio je za mene ovo sjajan turnir! Imali smo i pripreme koje su odlično odrađene. Pobeda mi mnogo znači! I ovo je dokaz da Srbija ima lepu budućnost u boksu, kao i činjenica da Bokserski savez na čelu sa Nenadom Borovčaninom radi sjajan posao. Najteža borba mi je bila u finalu - počinje priču Semiz.

Ovaj mladić je već dugo u ringu.

- Stričevi su me odveli u salu pre mnogo godina. Prvo to nije bilo redovno, ali sam onda shvatio da je ljubav prema ovom sportu velika. Pred svaki ulazak u ring osećam pozitivnu tremu. Ali kad gong označi početak meča, sve prestaje. Nestaje trema i spreman sam za borbu. Otac je uz mene, prati sve mečeve, a mama još uvek nije skupila hrabrost da me gleda uživo - zaključio je Aličić.
Pored boksa Semiz obožava i fudbal, a naredno veliko takmičenje koje ga očekuje je Svetsko prvenstvo.

Sara je tokom "Zlatne rukavice" pokazala veliki potencijal. U finalu je bila bolja od Anđele Ilić.

Boks

Nenad Vujanović

Boks, Foto: Nenad Vujanović

- U finalu nije bilo toliko teško. Preko puta mene je bila drugarica iz reprezentacije. Na kraju sam uspela da slavim, a duel je bio prijateljski. Družimo se van ringa, ali pobeda je uvek imperativ - poručuje Sara.

Ova devojka boks trenira već četiri godine, a njen sportski put pun je odricanja.

- Živim u Bratucnu, upisala sam Medicinsku školu u Srebrenicu , a treniram u Zvorniku. Ništa mi to ne predstavlja problem. Imam vremena za sebe i sve uspevam da stignem. Imam veliku podršku porodice i uz mene su od prvog trenutka. Mama još uvek ne može da gleda mečeve, dok je me otac stalno prati.

Boks

Nenad Vujanović

Boks, Foto: Nenad Vujanović

Sara je na Evropskom prvenstu 2020. godine stigla do srebrne medalje, a njen omiljeni bokser je Lomačenko.

Sara i Semiz su budućnost ovog sporta, ali i dokaz da se plemenita vešita na velika vrata vraća u Srbiju! Dijamanti su tu, uz pravilno brušenje medalje, i to one najsjanije sigurno neće izostati.

Ime i prezime: Semiz Aličić
Godina rođenja: 2002. godina
Kategorija: laka do 60 kilograma
hobi: igranje fudbala
Uspesni: EP 2018, Evrokup u Bosni 2020, osam titula prvaka države, Zlatna rukavica

Ime i prezime: Sara Ćirković
Godina rođenja: 2004. godina
Kategorija: do 51 kilogram
Hobi: Tik-tok
Uspesni: srebro na EP 2020, prvak države, Kup nacija, tri puta prva BiH, Zlatna rukavica

Žralo: Pokazali smo da možemo da se nosimo sa regionom

Selektor Mirko Ždarlo bio je više nego zadovoljan nastupima naše selekcije. - Velika pobeda! Muška omladinska reprezentacije je uzela prvo mesto, dok su devojke imale sjaja rezulat. Sve ovo je pokazatelj da možemo da se nosimo sa našim regionom ali i sa ostalim. U aprilu nas očekuje Svetsko prvensto u Poljskoj. Semiz ima šanse da uzme medalju, a to bi mnogo značilo za Srbiju. Dolaskom Nenada Borovčanina boks je napredovao, već imamo rezultate na evropskoj, a nadam se uskoro i na svetskoj sceni - poručio je selektor Ždralo.

Pročitajte još: