ZVEZDINA "LAVOVSKA" POBEDA U RUSIJI! Crveno-beli šokirali Uniks i odneli trijumf iz Kazanja!
Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Kakva pobeda crveno-belih na teškom gostovanju u Kazanju! Velika, lavovska borba Zvezde donela je šampionu Srbije novi "skalp", možda i najveći ove sezone.

Iako su bili limitirani neigranjem Maika Cirbesa koji je je izostao zbog povrede, sjajna igra ekipe Dejana Radonjića, pre svih Nikole Kalinića i Nejta Voltersa odvela je goste do devete pobede ove sezone u Evroligi.

Prva četvrtina bila je "san snova" za Zvezdu. Odlična obrana, protivnik limitiran na 11 poena i dvocifrena prednost pred prvu malu pauzu. Bilo je jasno i da će Rusi uzvratiti, ali ne baš sa 32 poena u drugoj deonici, pa se na odmor otišlo sa egalom. Konačno je proradio i Stefan Marković koji je verovatno odigrao najbolji meč ove sezone.

 

Mario Hezonja namestio je na vreme nišanse sprave, ali je odlični Volters bio prava enigma za Ruse. O'Džej Mejo nije bio na svom nivou što je odgovaralo gostima, ali je zato ove sezone malo primetni Marko Spizu uspeo da pogodi čak pet trojki iz šest pokušaja.

Po prvi put na meču Uniks se odlepio u trećoj deonici i otišao na maksilanih "plus devet". Ipak, ni to nije bio problem Zvezdi. Nikola Kalinić se aktivirao baš kad treba, kao i Ostin Holins koji je svojom trojkom sa devet metara na tri minuta do kraja zapečatio sudbinu ekipa Vladimira Perasovića.

Ono što bi bio zaključak ovog duela jeste da crveno-beli bez pritiska deluje sjajno, kao i u Pireju. Takođe, Dejan Radonjić bi mogao da se malo više osloni na Stefana Lazarevića koji je večeras pokazao da zaslužuje šansu. Nekoliko sjajnih defanzivnih, ali i ofanzivnih rola mladog košarkaša pomogli su Zvezdi protiv Rusa.

Najefikasniji u crveno-belom bili su Kalinić sa 20 i Volters sa 19 ubačenih poena. Kod Uniksa Hezona je meč završio sa 18, dok je Spizu imao 17 poena. 

Sada je na redu mala pauza zbog Kup takmičenja, a Zvezda će pred odlazak u Niš odigrati meč ABA lige protiv Zadra.

UNIKS - CRVENA ZVEZDA 77:84 (11:22, 32:21, 22:20, 12:21)

Košarkaška hala Uniks (Kazanj), Sudije: Bendžamin Himenez, Mehdi Difalah, Jurgis Laurinavicijus

UNIKS: Spizu, Dž.Braun, Kenan, Brentli, Zajcev, Hezonja, Klimenko, Uzinski, Džekiri, Mejo, Voroncevič, Komolov.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Volters, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Simonović, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić.

40. minut - Volters sjajan na polaganju na 50 sekundi do kraja, a onda zakucavanje Vajta za pobedu!

38. minut - Divljački šut preko dva igrača i pogodak za tri poena Hezonje, a onda Kalinić sa zvukom sirene za dva.

36. minut - Ostin Holins! Na isteku napada Amerikanac postiže koš sa devet metara i donosi Zvezdi ogromnih sedam razlike!

35. minut - Voooooletrs! Serija Zvezde, odlična odbrana, a onda sam plej crveno-belih koji kažnjava Ruse!

34. minut - Kaliniiiiiiić! Trojka za Zvezdu i ponovo vode crveno-beli!

33. minut - Mitrović se ponovo odlično snašao, ali Mejo uzvraća na drugoj strani. Nekoliko jako čudnih odluka sudija i Braun koji pogađa jedno od dva penala - 71:69.

32. minut - Sjajno se snalazi Kalinić i Zvezda vodi prvi put u drugom poluvremenu, ali onda nestvarni Spizu pogađa petu trojku.

31. minut - Posle dužeg vremena ponovo je nerešeno. Mitrovićev odličan potez i poeni krilnog centra.

TREĆA ČETVRTINA:

 

 

30. minut - Marković odličan u odbrani, krade loptu plej Zvezde, a onda upošljava Mitrovića koji pogaša uz faul, ali je promašio dodatno bacanje. Nakon toga Holins uspeva da izvuče faul na isteku napada i pogodi oba penala. Zvezda "samo" na "minus dva" posle serije 7:0.

30. minut - Voroncevič ostaje sam i kažnjava Zvezdu, ali na drugoj strani Marković vraća istom merom - 65:59.

29. minut - Poenima Džekirija i Spizua Uniks beži na do sada najvećih "plus šest". Zvezda u ozbiljnom padu.

28. minut - Ovo je trebalo Zvezdi, trojka Lazarevića za "minus dva".

27. minut - Hezonja dolazi do 12. poena i ponovo vraća maksimalnih "plus pet" domaćinu.

26. minut - Kalinić ponovo siguran za Zvezdino vođstvo po prvi put posle skoro, ali onda prelako Braun dolazi do poena u kontri, pa ponovo poeni istog igrača za 56:53.

24. minut - Volters i Kalinić uspevaju da istope prednost Uniksa - 50:49.

22. minut - Volters ponovo vraća utakmicu u egal, ali onda serija od pet poena Uniksa preko Hezonje i Džona Brauna.

21. minut - Prvi poeni u drugom poluvremenu za Uzinskog i ponovo vodi Uniks.

POLUVREME:

 

 

20. minut - Loše se završila ova četvrtina za Zvezdu, nova trojka Spizua za izjednačenje.

20. minut - Mini serija domaćih 4:0, a onda Kalinić uspeva da izvuče tri penala. Pogodio je dva od tri, a onda Hezonja pogađa trojku.

19. minut - Nikola Kalinić uz faul! Koristi i dodatno bacanje reprezentativac Srbije i sada Zvezda ponovo ima nešto osetniju prednost. Nakon toga promašaj Uniksa i sjajna asistencija za polaganje Mitrovića - 33:41.

18. minut - Ostin Holins! Trojka Amerikanca za sopstvenu mini seriju od pet poena i 36:33 za goste.

17. minut - Vodi Uniks po prvi put na meču. Mario Hezonja, a onda i Mejo vraćaju svoj tim u potpunosti u igru. Volters uspeva novim flouterom da vrati egal.

15. minut - Namestili su šut igrači Uniksa, sada trojku pogađa i Mario Hezonja, a onda Mejo preko ruke za dva. Rusi sada na "samo" minus dva.

14. minut - Novi poeni Vajta, sada sa penala, ali Spizu pogađa treću trojku. Međutim, na drugoj strani vraća Volters na isti način - 22:29.

13. minut - Daleka dvojka i prvi poeni na meču za O'Džej Meja, a onda novi promašeni zicer Kuzmića.

12. minut - Nova trojka Spizua - 17:24.

11. minut - Druga deonica počinje trojkom Spizua. Nakon izgubljene lopte Zvezde, Stefan Lazarević krade i zakucava! Za sada odličan meč mladog košarkaša.

 

 

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Dobriiić! Pogađa trojku Zvezdin bek i crveno-beli po prvi put na meču imaju dvocifrenu prednost.

 

 

8. minut - Sada serija Zvezde 6:0, poeni Stefana Markovića sa penala, a onda i Ognjena Dobrića nakon ukradene lopte.

7. minut - Džon Braun na jednoj, pa Nikola Kalinić na drugoj strani upisuju nove poene - 9:13.

7. minut - Zajcev sada siguran sa penala, topi se prednost gostiju.

6. minut - Zajcev pogađa trojku i prekida seriju Zvezde, ali na drugoj strani stiže odgovor Kalinića, ipak za dva. Voroncevič smanjuje zaostatak svojim prvim poenima.

4. minut - Težak flouter Njeta Voltersa, ali ipak novi poeni za goste. Nakon toga novi promašaj Rusa i lep polu horog Luke Mitrovića za 0:9.

3. minut - Mini serija Erona Vajta koji vezuje četiri poena. Drugi put prilično lep alej-ap pas Nikole Kalinića i zakucavanje Amerikanca. Crveno-beli idu na 0:5.

1. minut - Prvi poen na meču za Zvezdu, Nejt Volters pogađa jedno od dva bacanja na startu.

17.00 - Utakmica je počela!

16.55 - Pred sam početak utakmice stiže informacija da Lorenco Braun, bivši igrač Zvezde neće biti u sastavu za večerašnji meč.

16.48 - Zvezda i Uniks sastali su se do sada 10 puta. Rusi imaju šest pobeda, naspram četiri crveno-belih. Poslednji duel dve ekipe odigran je 26. novembra kada su gosti bili i više nego ubedljivi u "Pioniru" sa 98:78.

16.41 - Crveno-beli će na megdan Uniksu izaći bez povređenog Majka Cirbesa, pa će Ognjen Kuzmić biti jedina opcija na centru.

 

 

16.35 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču Uniks - Crvena zvezda. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Kazanja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading