Marko Simonović
Foto: AP/Tanjug/Ap

Košarkaški klub Crvena zvezda saznao je ovog četvrtka da će naredne sezone igrati Evroligu, a nekoliko sati nakon toga predstavili su Dejana Davidovca kao prvo pojačanje.

Crveno-bele čeka vrelo leto. Pominju se dolasci Miloša Teodosića, Polonare, Parisa Lija... međutim, nije Zvezda okrenuta konkretno samo na evropsko tržište, što je i normalno.

Šampion Srbije prati dešavanja i "preko bare" u NBA ligi. Konkretno, snima se situacija oko crnogorskog reprezentativca i nekadašnjeg centra Mege - Marka Simonovića koji je već dve sezone nosio dres "bikova". Doduše, nije se mnogo naigrao.

Kod Simonovića postoji jedna začkoljica i to je upravo ono što Zvezda želi da isprati i povuče potez ukoliko dođe do željenog scenarija. 

Simonović je potpisao trogodišnji ugovor 2021. godine, ali ove sezone Čikago može da iskoristi opciju i "vejvuje" Crnogorca do 7. jula, te bi on onda ostao bez projektovanih nešto više od 1.800.000 dolara.

Marko Simonović

Tanjug/Ap

 

Ako se to desi, centar bi bio u prilici da izabere narednu stanicu, a povratak u Evropu deluje kao prilično realan scenario.

Crnogorac je prošle sezone upisao svega devet nastupa za prvi tim Bulsa, dok je uglavnom igrao za razvojni tim. U najjačoj ligi sveta proveo je u proseku nešto manje od četiri minuta na terenu uz učinak od 1,89 poena i 1,1 skokom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading