Srđan Spiridonović
Foto: EPA/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Srđan Spiridonović jedan je od igrača koji su u prethodnom periodu evropski fudbal zamenili azijskim - on je kao i mnogobrojne kolege odlučio da prihvati ponudu iz Saudijske Arabije i da karijeru nastavi u toj zemlji. Nakon samo nekoliko meseci u Žalgirisu bivši mladi reprezentativac Austrije potpisao je ugovor sa drugoligaškom ekipom Hadžer, a sada je otkrio i detalje iz svoje karijere u Arabiji.

U opširnom intervjuu koji je dao objasnio je razloge zbog kojih je prihvatio ponudu tešku oko pola miliona evra na godišnjem nivou, a usput je pecnuo i Kristijana Ronalda, jednog od najboljih fudbalera svih vremena, koji je prelaskom u Saudijsku Arabiju najavio velike transfere evropskih zvezda u klubove iz te zemlje. 

-Ako hoćete da unovčite svoju karijeru, ovo je pravo mesto - ističe Spiridonović u razgovoru za austrijski nedeljnik "Profil" i dodaje: "Ovde je drugačiji mentalitet. Mnogo je zabrana, kao što su, na primer, ispijanje alkohola i šetanje pod ruku sa ženom na ulici. Mada, upoznati ženu ovde je svakako teško, a i mislim da ne bi trebalo rizikovati. Postoji mnogo pravila i sva su stroga, ali svi bi došli ovde jer ne žele da kasnije brinu o svojoj budućnosti. Kritičari svašta prićaju, ali ne bi pritekli u pomoć onome ko se nađe u problemu i bez novca nakon karijere. Ja razumem svakoga ko ode negde da bi olakšao život sebi i porodici. Bili smo veoma siromašni i u suštini nismo imali ništa. Zato sam želeo bolji život za sebe i svoju porodicu. Morao sam da napustim svoj dom i godinama se brinem sam za sebe. Morate biti mentalno veoma jaki da biste uspeli. Imao sam mnogo prepreka na putu. Ja sam normalan i prizeman dečak, ali ako osećam da se prema meni nepravedno postupa, neću to progutati. Mnogi ljudi nisu mogli da se nose sa mojom direktnom i iskrenom prirodom. Da sam na vreme bio usmeravan kako treba moj put bi sigurno bio drugačiji.

SLOM Loša matrica vodi srpski fudbal u ponor

Deo dosadašnje zarade od fudbala uložio je u nekretnine, a kada govori o Saudijskoj Arabiji samo mu jedno nije jasno! "Da sam na mestu Kristijana Ronalda, ne bih došao ovde. Toliko je novca zaradio, a želi još. Ja to ne razumem", čudi se Spiridonović.

Za razliku od Kristijana Ronalda koji se sa porodicom dobro snašao u Aziji, ali i nekih drugih zvezda koje na društvenim mrežama hvale Saudijsku Arabiju, bivši krilni napadač Crvene zvezde ima i jedan problem. On je navikao na drugačiji stil života, na brze automobile, lepe devojke i izlaske, a bez svega toga malo mu je dosadno...

-Najveće uzbuđenje koje sam imao je kada mi je jedno veče neko zazvonio na vrata. Otvorio sam i ispred je stajao čovek koji je govorio na arapskom. Verovatno je došao zbog garnišne koja je pala na pod, ali ne mogu da tvrdim, nisam ga razumeo ni reč - zaključio je "Spidi" u razgovoru za austrijske medije.

Podsećamo, Srđan Spiridonović je dete srpskih iseljenika u Austriju, a fudbalski se školovao u Rapidu i Austriji iz Beča. U dresu Austrije dobio je priliku i u seniorskom fudbalu, a zatim su se nizali klubovi poput Vićence, Mesine, Admire, Panioniosa, Pogon Šćećina, Crvene zvezde, Genčerbirligija, Atromitosa i Žalgirisa iz Kaunasa. U dresu Crvene zvezde odigrao je 24 meča uz četiri postignuta pogotka, pet asistencija i jednu osvojenu titulu. Tokom tog perioda u Beogradu je bio prepoznatljiv po luksuznim automobilima, a ovako izgleda jedan od njegovih ljubimaca.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading