DAN KADA SE RODIO NAJBOLJI! Spavao sa više od 2.000 žena, odao se alkoholu, a pred smrt je poslao poruku celom svetu! (VIDEO)
Sun Football/Youtube printscreen

 

Njegova priča nikada neće zastareti.

Na današnji dan 22. maja 1946. godine u Belfastu rodio se jedan od najčuvenijih fudbalera ikada. Tada je na svet stigao najbolji - Džordž Best.

Legenda Junajteda

 

 

Bio je član čuvene generacije "Bazbijevih beba" koja je 1968. godine Mančesteru donela prvi Кup Evropskih šampiona. Iste godine proglašen je za najboljeg fudbalera Evrope u tradicionalnoj anketi Frans fudbala.

U brojnim anketama svrstavan je među najbolje igrače sveta svih vremena, a u rodnoj Severnoj Irskoj uzdignut je u status božanstva.

Za 10 godina provedenih u Junajtedu imao je 466 nastupa i 178 postignutih golova.

Međutim, Best je ostao upamćen po svim postupcima van terena. Nije ga bilo mnogo briga za sopstveno zdravlje pa se brzo odao alkoholu. Ostao je upamćen kao veliki ženskaroš. Jednom je priznao da je spavao sa više od 2.000 žena. Iako je bio oženjen nije mu smetalo da bude sa drugim damama.

"Najgorih 20 minuta u životu"

Njegova izjava "Odrekao sam se žena i alkohola 1969. – to je bilo najgorih 20 minuta u životu" zauvek će ostati upamćena i iznova i iznova će se prepričavati.

Upravo to najbolje oslikava njegov život koji je propraćen uz veliki broj skandala.

Bežao sa rehabilitacije da bi prevario ženu

Endži Best, bivša manekenka, Plejbojeva zečica priseća se burnog perioda života kada su ona i slavni fudbaler bili zajedno.

- Znao je da pobegne iz klinike i za to vreme da spava sa mojom najboljom prijateljicom, a pokušao je i moju sestru da odvuče u krevet - rekla je Bestova bivša supruga i nastavila:

- Žene me nisu podnosile jer sam im "ukrala" njihovog Džordža, a muškarci su me mrzeli jer sam pokušavala da ga odgovorim od toga da se zabavlja sa njima. Za njih je uvek bio najbolji, a za sebe najgori - završila je svoje izlaganje Best.

Poruka pred smrt

Best je 3. oktobra 2005. primljen na intezivnu negu, zbog infekcije bubrega, koju je dobio jer je pio lekove koji su trebali da ga spreče da nastavi da pije. Britanski tabloid je 20. novembra izdao sliku njega u bolničkom krevetu, gde je pisalo:

- Nemojte da umrete kao ja.

Umro je 25. novembra 2005, u 59. godini.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading