IPAK MORA NA PAUZU De Brujne će biti spreman, ali ne i za start Evropskog prvenstva
AP/Susana Vera

Belgija ipak neće biti oslabljena na Evropskom prvenstvu. Vezista "crvenih đavola" Kevin de Brujne (29) igraće na EURO, ali sigurno propušta prvu utakmicu grupne faze protiv Rusije, istakao je selektor Roberto Martinez.

Kapiten Mančester Sitija polomio je nos u finalu Lige šampiona protiv Čelsija. Od tada se spekulisalo da bi 29-godišnjak mogao da preskoči sa EP. Situacija, ipak, nije toliko ozbiljna, ali će Belgijanci biti oslabljeni izostankom ponajboljeg igrača na startu turnira.

- Dajemo Kevinu vremena da se oporavi. Svakodnevno sam u kontaktu sa njim, pratimo njegovu situaciju iz dana u dan. Gotovo sigurno neće igrati prvu utakmicu, ali je dostupan za EURO. To ne bi bio slučaj da je morao na operaciju. O njegovoj povredi ćemo znati više naredne nedelje - rekao je nekadašnji menadžer Evertona.

Predviđeno je da se De Brujne pridruži ekipi sedmog juna, pa ostaje nepoznanica kad će na teren. Belgija 12. juna igra sa Rusijom. U nastavku grupe B očekuju je okršaji sa Danskom (17. juna) i Finskom (21. juna).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading