SA 17 GODINA DOLAZIO NA TRENING U BMW-u, OSVOJIO SVETSKO PRVENSTVO! Gde je nestao Zvezdin "novi Piksi"? Bio je veliki talenat, a sad ga ne žele ni u drugoj ligi! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

 

Bio je najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde i jedan od igrača koji su predstavljali budućnost srpskog fudbala. Sećate li se simpatičnog plavušana Filipa Jankovića (26)?

Filip Janković bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera Crvene zvezde pre devet godina. Debitovao je kod Roberta Prosinečkog u avgustu 2011. godine za prvi tim Crvene zvezde sa 16 godina, 6 meseci i 18 dana protiv Venstpilsa iz Letonije, u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Novi Piksi i BMW 

Ostao je upamćen po tome što je sa svega 17 godina na treninge dolazio u BMW-u sa registarskim oznakama "Filip" kojim je upravljala njegova majka Ljiljana. Predviđali su mu da će postati novi "Piksi", ali je karijera nakon odlaska iz Srbije krenula stramputicom.

Titula na Novom Zelandu

SA 17 GODINA DOLAZIO NA TRENING U BMW-u, OSVOJIO SVETSKO PRVENSTVO! Gde je nestao Zvezdin

EPA

 

Bio je član reprezentacije koja je predvođena Veljkom Paunovićem osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2015. godine. Od 2013. kada je otišao iz Zvezde promenio je sedam klubova i nigde se nije snašao sve dok prošlog leta nije potpisao za Triglav gde je konačno ponovo zaigrao, ali nije uspeo da sačuva klub u prvoj ligi Slovenije te je sada u drugom rangu tamošnjeg fudbala.

Višak i u drugoj ligi

 

 

Nedavno okončanu sezonu Triglav je završio mesto iznad onog koje vodi u treći rang takmičenja, a čak ni u drugoj ligi Slovenije Janković ne dobija šansu. Odigrao je četiri utakmice bez učinka, dok je na jednom nastupu u Kupu postigao gol.

Međutim, od 1. jula postao je višak i slovenačkom drugoligašu. Triglav mu se zahvalio na saradnji, a sada je ponovo u potazi za novim klubom. Kako je krenulo, nema naznaka da će njegova karijera dočekati procvat.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading