SA 17 GODINA U BMV-U DOLAZIO NA TRENING, A SADA JE DOŽIVEO PROPAST U KARIJERI! Gde je nestao Zvezdin "novi Piksi"? Bio je veliki talenat, a sada jedva igra i drugu ligu!
Foto: Youtube/Printscreen

 

Filip Janković bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera Crvene zvezde pre devet godina. Debitovao je kod Roberta Prosinečkog u avgustu 2011. godine za prvi tim Crvene zvezde sa 16 godina, 6 meseci i 18 dana protiv Venstpilsa iz Letonije, u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Novi Piksi i skupoceni BMW džip

SA 17 GODINA U BMV-U DOLAZIO NA TRENING, A SADA JE DOŽIVEO PROPAST U KARIJERI! Gde je nestao Zvezdin

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ostao je upamćen po tome što je sa svega 17 godina na treninge dolazio u BMW-u sa registarskim oznakama "Filip" kojim je upravljala njegova majka Ljiljana. Predviđali su mu da će postati novi "Piksi", ali je karijera nakon odlaska iz Srbije krenula stramputicom.

Trofej Svetskog prvenstva

SA 17 GODINA U BMV-U DOLAZIO NA TRENING, A SADA JE DOŽIVEO PROPAST U KARIJERI! Gde je nestao Zvezdin

EPA

 

Bio je član reprezentacije koja je predvođena Veljkom Paunovićem osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2015. godine. Od 2013. kada je otišao iz Zvezde promenio je sedam klubova i nigde se nije snašao sve dok prošlog leta nije potpisao za Triglav gde je konačno ponovo zaigrao, ali nije uspeo da sačuva klub u prvoj ligi Slovenije te je sada u drugom rangu tamošnjeg fudbala.

Druga liga kao najveći domet

Filip Janković

Foto: ATA Images

 

Janković je prošle sezone igrao u ekipi Triglava u drugol ligi Slovenije, mada se nije najbolje pokazao. Loše partije rezultirale su otkazom, pa je dugi deo leta vezista proveo u potrazi za klubom. 

Angažman je pronašao ponovo u slovenačkom drugom rangu, sada u ekipi Ilirije gde je od početka sezone odigrao samo 20 minuta na terenu. Podaci koji ne obećavaju.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Sladjan

05.09.2021 10:07

Kada dete od 17 godina počne igrati,za seniorski fudbal je srpska liga najveći domet,.....tu ako se dokaže u trećem rangu takmičenja od njega će biti nešto!!!!nemoze drugačije!

ljuba

05.09.2021 13:21

Tako je prošao zato što su mu se roditelji mešali u karijeru, i hteli pošto poto da mlad ode u inostranstvo. Mnogo je zato izgubio, ali kada bi natprosećno trenirao bio bi stari.

Sima

05.09.2021 19:00

Tako i treba i nikad da ni igra kad se bahato kao prtlic