ISPLIVALA ISTINA O ARKANOVOM "ŠAMARANJU" I GAZDARICI CECI! Bivši fudbaler Obilića otkrio nepoznate detalje o nekadašnjem šampionu Jugoslavije!
EPA/Jan_Nienheysen

Jedini fudbalski klub koji je uspeo da na kratko prekine dominaciju Crvene zvezde i Partizana u srpskom fudbalu bio je Oblić. Klub koji je krajem prošleg veka postao simbol.

Oko kluba sa Vračara kružile su i još uvek kruže mnoge priče, od kojih su neke već postale legende, ali je toliko onih koje još uvek nisu ispričane. Neke od njih ugledala su svetlost javnosti kada je nekadašnji fudbaler Obilića Kuzman Babeu nedavno dao intervju za "Meridiansport".

SRBIJA MOŽE DA ZABORAVI PRVO MESTO? Portugal će igrati Svetsko prvenstvo, makar na silu!

OFANZIVAC NAPUŠTA "MARAKANU" Zvezda započinje čistku!

Pre svega Babeu je pričao o odnosu sa predsednikom kluba Željkom Ražnatovićem Arkanom.

- To je bio prijateljski odnos. Šamaranja nije bilo, a bio sam tri i po godine pod njegovom komandom u klubu. Discipline je bilo, ona je na prvom mestu. Da nje nije bilo, ne bi bilo ni uspeha Obilića. Imali smo karantine i pre i posle utakmice, da bi nam se organizam odmorio. To je bilo neophodno - otkriva Babeu za "Meridiansport".

ISPLIVALA ISTINA O ARKANOVOM

EPA/Drago_Vejnovic

 

Pričalo se tada i da je Arkan voleo da šutira penale, pa šta je od toga tačno?

- Pa, dešavalo se po neki put, da uđe da proba, ali samo penale šutira. Trenerka, patike, nikad u kopačkama... Dva, tri penala da "zagreje" golmana. Bio je dobar izvođač, ali nije se bavio fudbalom. Mada, nije teško sa jedanaest metara pogoditi gol – rekao je Babeu.

Naravno, dotakao se i popularne pevačice.

- Ceca je često dolazila. Bila je prava gazdarica i pravi drug. Dešavale su se situacije gde je Željko bio ljut na nas, a ona bi pravila atmosferu u kojoj nije smelo da bude ljutnje, svađe, prekih pogleda... Zaista je bila pravi prijatelj - prisetio se Babeu.

Govorio je Babeu i o današnjem fudbalu i evropskim uspesima Crvene zvezde i Partizana.

- Drago mi je zbog tih uspeha, pre svega zbog Dejana Stankovića, koji se vratio u Crvenu zvezdu. On je moj veliki drugar, još dok sam igrao u Obiliću, kao i Sale Stanojević, sa kojim sam igrao. To je veliki plus za srpski fudbal, ali bih voleo da se pojavi još neki "manji" klub koji će napraviti uspeh - rekao je Babeu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading