SPREMA SE NAJVEĆI POSAO U SVETU FUDBALA Za dva igrača daju više od 800 miliona evra!
EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

ESPN donosi priču šta Real sprema za leto, tačnije kako će za dve najveće mlade zvezde svetskog fudbala da izdvoji više od 800 miliona evra.

Kilijan Mbape i Erling Braut Haland su napadački tandem za budućnost.

Kraljevski klub je krenuo u ofanzivu. Koristi i što je najveći rival Barselona u finansijskoj buli.

Na ruku mu ide što za Mbapea nema obeštećenja, a hteo je Real prošlog leta za njega da da 200 miliona evra, ali ga PSŽ nije pustio.

Sada bi za njega morali da plate samo ono što prema ugovoru dogovore s igračem - plata, bonusi i proviziji za menadžera.

- Real ima četiri igrača koji zarađuju velike ugovore, kojima oni ističu na leto. To su Bejl, Isko, Modrić i Marselo. Njihovim odlaskom na leto otvorio bi se prostor za to da se plati Mbape. A tu onda u priču ulazi i Haland za kojeg je poznato da bi tražio 30 miliona evra godišnje plate, a odšteta za njega koštala bi 75 miliona - piše ESPN.

Do sada je najskuplji igrač (kada se sve sabere) Nejmar. PSŽ ga je 2018. platio 222 miliona evra i za četvorogodišnji ugovor mu dao 225 miliona.

Mbape i Haland bi potpisali šestogodišnje ugovore, pa bi Norvežanin koštao Madriđane više od 400 miliona za odštetu, platu i sve ostalo. Francuz bi takođe bio preko 400 miliona, bio bi najplaćeniji igrač kluba.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading