LEGENDA ZVEZDE KRIVILA JE SEBE ZA TRAGEDIJU! Prošlo je 64 godine o najveće tragedije u istoriji Mančester junajteda! (VIDEO)
Profimedia

Na današnji dan februara 1958. godine desila se jedna od najvećih tragedija u istoriji sporta. Nakon čuvenog meča protiv Crvene zvezde, fudbaleri Mančester junajteda poteteli su u smrt.

MANČESTER JUNAJTED OBJAVIO GRB CRVENE ZVEZDE! Na Old Trafordu nisu zaboravili tragičan događaj koji povezuje ova dva tima (FOTO)

Prilikom poletanja sa aerodroma u Minhenu avion „Elizabetan" britanske kompanije „BEA" srušio se i u smrt odveo 23 putnika. Među njima i sedmoricu fudbalera Mančester Junajteda: kapitena Rodžera Berna, Tomija Tejlora, Džefa Benta, Edija Kolmena, Marka Džonsa, Dejvida Pega i Bilija Velana.

Posle dve nedelje, od zadobijenih povreda, preminuo je i 21-godišnji Dankan Edvards, jedan od najnadarenijih igrača u istoriji „Gordog albiona" i tima Junajteda koji je u legendi upamćen kao „Bezbijeve bebe", po čuvenom treneru Matu Bezbiju. 

Fudbaleri Mančestera vraćali su se iz Beograda posle revanš meča četvtfinala Kupa šampiona protiv Crvene zvezde. U Engleskoj je bilo 2:1 za domaćina, a ona na stadionu JNA odigran je sjajan duel koji je završen sa 3:3, pa su Englezi prošli dalje.

Upravo taj meč bio je više od "samo fudbala", uprave dva kluba dogovorile su se da će Junajted igrati na otvaranju "Marakane", druženje se proširilo do toga da su fudbaleri dva tima zajedno izašli na večeru.

Međutim, dan kasnije velika tragedija bacila je senku na sve što se dešavalo. U 15.04 u Minhenu avion sa putnicima se srušio i u smrt odveo 23 putnika, a slike sa mesta događaja rasplakale su planetu. Tada je ugašena jedna od najtalentovanijih generacija.

Malo se zna o tome da je legendarni Dragoslav Šekularac krivio sebe za to što se desilo.

LEGENDA ZVEZDE KRIVILA JE SEBE ZA TRAGEDIJU! Prošlo je 64 godine o najveće tragedije u istoriji Mančester junajteda! (VIDEO)

Printscreen You tube

 

- Da sam pogodio stopostotnu priliku, igrala bi se majstorica, verovatno tri dana kasnije u Italiji, a oni se ne bi vraćali kući. Što nisam bio bolji golgeter, svi ti momci bi ostali živi - bile su reči Dragoslava Šekularca, tadašnjeg napadača Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading