U NJEMU JE SRUŠIO ENGLEZE Za Maradonin dres očekuje se preko 4 miliona dolara na aukciji!
EPA

Dres koji je nosio argentinska fudbalska legenda, Dijego Armando Maradona, kada je u četvrtfinalu SP 1986. postigao gol Engleskoj biće, dve godine nakon njegove smrti, ponuđen na aukciji kuće Sotebi, koja se nada da će ga prodati za više od 5 miliona dolara. 

Više od 35 godina vlasnik ovog plavog dresa sa brojem 10 je bivši vezista engleske reprezentacije Stiv Hodž, koji je na kraju te utakmice razmenio dres sa Maradonom. Pobeda Argentine u četvrtfinalu 2:1, jedna je od najkontroverznijih u istoriji Svetskih prvenstava, baš zbog gola kojeg je postigao Maradona, i to rukom.

Bivši engleski fudbaler, koji je svoju autobiografiju naslovio „Čovek sa Maradoninom majicom“, poverio je dres Nacionalnom fudbalskom muzeju u Mančesteru da tamo bude izložen i obećao je nakon Maradonine smrti da predmet nije na prodaju, jer ima „neverovatnu sentimentalnu vrednost. 

U NJEMU JE SRUŠIO ENGLEZE Za Maradonin dres očekuje se preko 4 miliona dolara na aukciji!

Tanjug/Ap

 

Ali, izgleda da se predomislio. 

U saopštenju Sotebija, u kojem je najavljena prodaja, Stiv Hodž je rekao da je siguran da će novi vlasnik biti vrlo ponosan što poseduje“ ovaj dres, koji „ima duboko kulturno značenje za svet fudbala, argentinski i engleski narod.

"ORLIĆE" ČEKA TEŽAK POSAO! Kadatska reprezentacija Srbije saznala rivale na Evropskom prvenstvu!

U NJEMU JE SRUŠIO ENGLEZE Za Maradonin dres očekuje se preko 4 miliona dolara na aukciji!

Tanjug/Ap

 

Sotebi, koji će ga izložiti u svojim prostorijama u Londonu tokom internetske prodaje (od 20. aprila do 4. maja), postavio je početnu cenu od četiri miliona funti, što je više od 5,2 miliona dolara.

Taj iznos je nešto ispod rekordnih 5,6 miliona dolara, za koliko je 2019. prodat dres američke legende bejzbola Bejba Ruta, dok je ovaj pre stotinjak godina igrao za njujorške Jenkise. Prošle godine, za 4,2 miliona dolara prodat je dres koji je 50-ih nosila crna zvezda Bruklin Dodžersa, Džeki Robinson. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading