BELGIJANAC BEZ PREMCA De Brujne proglašen za najboljeg igrača sezone u Premijer ligi
EPA-EFE/PETER POWELL

Ovaj 30-godišnji Belgijanac je tokom sezone igrao fantastično i na 29 utakmica u Premijeršipu postigao 15 golova i zabeležio 7 asistencija. 

Treći put zaredom ova nagrada odlazi u ruke redova Mančester Sitija – 2021. ju je osvojio defanzivac „Građana“ Ruben Dijaš, a u 2020. je prvi put u karijeri laureat bio De Brujne. 

Od 1995. godine, otkad se ova nagrada dodeljuje, samo trojica igrača su u dva navrata dobijala nagradu – Tijeri Anri, Nemanja Vidić i Kristijano Ronaldo.

-Veoma sam ponosan što sam drugi put osvojio ovu nagradu. Toliko je kvaliteta u Premijer ligi da je veliko postignuće biti i nominovan za ovo priznanje. Mislim da sam dobro igrao i srećan sam što sam golovima i asistencijama mogao da doprinesem uspesima naše ekipe. Zahvalio bih se svom osoblju, trenerima i naročito igračima jer bez njih ovo ne bi bilo moguće - izjavio je Kevin de Brujne po dobijanju nagrade. 

U najužem izboru za ovu nagradu su se pored De Brujnea nalazili i Mohamed Salah iz Liverpula i Hjong-min Son iz Totenhema. Mnogi smatraju da je ključni duel u odluci da se De Brujneu dodeli nagrada bila utakmica Sitija sa Vulverhemptonom u kojoj je Belgijanac dominirao sa četiri pogotka. 

MISLIO SAM DA ĆU DA ZAPLAČEM Lamparda slomile emocije nakon opstanka u Premijer ligi: Jedan od najvećih trenutaka u karijeri

De Brujne je član Mančester Sitija od 2015. godine, a prethodno je bio igrač Genka, Čelsija, Verdera i Volfsbruga. Za reprezentaciju Belgije momak iz Drongena odigrao je 88 utakmica i postigao 23 gola. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading