SRBIJA! Zlatni olimpijac najavljuje uživo bodrenje orlova: IDEM NA MUNDIJAL!
EPA SERGEI ILNITSKY

 

Davor Štefanek (37), proslavljeni rvač grčko-rimskim stilom koji u bogatoj riznici medalja ima zlato sa Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara, kao predsednik Sportskog saveza Srbije prati dešavanja u svim sportovima. I u fudbalu, koji je, otkriva za Alo!, njegova druga ljubav.

- Fudbal volim, čak sam i igrao subotičku opštinsku ligu za Lokomotivu. Pratim ga, naravno, ali i sve ostale sportove, pogotovo neolimpijske. Voleo bih da idem na Svetsko prvenstvo u Katar i na dobrom sam putu, 99 odsto je da ću da prisustvujem tom spektaklu. Imam mnogo obaveza, ali dosad smo odradili veliki deo posla koji se odnosi na tendere, manifestacije i sajmove, tako da ostaju izbor sportiste godine i sastanci po gradovima.

SRBIJA! Zlatni olimpijac najavljuje uživo bodrenje orlova: IDEM NA MUNDIJAL!

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Veliko pojačanje Radničkog

U Radničkom, koji je od osnivanja u vrhu ovog sporta u našoj zemlji, ocenjuju Davora kao izuzetno pojačanje. Tim povodom Predrag Stevović, član Gradskog veća Kragujevca za sport, organizovao je prijem za rvačkog asa, a ispred zgrade Gradske uprave Štefaneka su dočekali klinci koji se bave rvanjem što ga je, kako kaže, iznenadilo i obradovalo.
- Kragujevac ima dugu i bogatu tradiciju, mnogo dobrih rvača, mnogo mojih drugara je tu treniralo koji su sada bivši sportisti. Uvek sam imao dobar odnos s tim ljudima, tako da verujem da će atmosfera u klubu da bude dobra. Naravno, uvek su favoriti Spartak, Proleter, Partizan, ali mogu da obećam da će imati muku s nama. Bez obzira što je Spartak moj klub, a Proleter moja druga kuća - rekao je Štefanek.

Da je fudbal po popularnosti u porodici Štefanek ozbiljna pretnja rvanju, govori i podatak da Davorov stariji sin Matija, petogodišnjak, trenira fudbal u Areni iz Subotice.

- Po mom mišljenju, najbolja fudbalska škola u Subotici ima dobru saradnju s TSC, a to je i klub mog kuma Gorana Marinkovića, tako da kod njega trenira.
Priznaje da je bilo dileme za koji sport da se opredeli, ali je naslednik izabrao fudbal. Drugi sin Relja ima dve godine i njega tek očekuje sportski izbor, ali Davor kaže da nije toliko važno kojim će sportom deca da se bave, već da žive zdravo, steknu radne navike i prave vrednosti.

SRBIJA! Zlatni olimpijac najavljuje uživo bodrenje orlova: IDEM NA MUNDIJAL!

AP/Fredrik Varfjell

 

Štefanek je pre dve godine odlučio da se oprosti od reprezentativne karijere. Prošle godine je dao veliki doprinos svom Spartaku iz Subotice da osvoji titulu prvaka Srbije, a nedavno je, na poziv Đorđa Kalanovića, kragujevačkog rvača i aktuelnog predsednika Rvačkog saveza centralne Srbije, potpisao za Radnički.

SRBIJA! Zlatni olimpijac najavljuje uživo bodrenje orlova: IDEM NA MUNDIJAL!

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

- Želeo sam da s titulom na najbolji način završim karijeru u matičnom klubu, ali pre oko godinu i po, posle razgovora s Đorđem Kalanovićem, posle jednog meča u plej-ofu obećao sam da ću da dođem u Radnički iz Kragujevca. On me je sada pozvao i morao sam da ispunim obećanje. Mada sam bio odlučio da se neću rvati, pogazio sam tu odluku, ali ne i obećanje, bez obzira što najviše volim Spartak - objašnjava zlatni rvač zašto je pristupio Kragujevčanima, za koje se već borio na turniru Superlige u Petrovcu na Mlavi.

Oproštaj iduće godine

Štefanek kaže da će karijeru svakako završiti iduće godine.
- Sada mi je želja da oproštajni meč bude između zajedničke ekipe Spartaka i Proletera i tima koji ja sastavim. Da to pre svega bude lepo druženje i tako da ozvaničim kraj karijere.

Od njega, kaže, u Radničkom mogu da očekuju samo pobede u kategoriji do 82 kilograma.

- Sigurno se neću predati. Nisam dugo bio na strunjači, ali nemam straha, počeo sam ozbiljnije da treniram. Rvački klub Radnički se pojačao ove godine i mislim da daleko možemo da doguramo.

SRBIJA! Zlatni olimpijac najavljuje uživo bodrenje orlova: IDEM NA MUNDIJAL!

AP/Szilard Koszticsak

 

Štefanek trenira redovno u Spartaku jer živi u Subotici, ali će ponekad doći na trening i u Kragujevac. Biće to svakako prilika da rvačke nade „ukradu“ nešto iz bogatog šampionovog repertoara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading