DEBAKL ATLETIKA Madriđani bez plasmana u Ligu Evrope, Porto prvi u grupi
AP Photo/Luis Vieira

Atletiko je u Portu igrao za “goli život” i opstanak u Evropi, i to u utešnom takmičenju, Ligi Evrope. Ali, jorgandžije nisu bile ni nalik ekipi koja je imala velike ambicije ove sezone, poraženi su u Portugalu – 2:1, a posle remija u Nemačkoj između Leverkuzena i Briža pali su na poslednju, četvrtu poziciju, što znači da su za ovu sezonu završili sa Evropom. 

(UŽIVO) LIGA ŠAMPIONA Mečevi odluke u grupnoj fazi, prštaće širom Evrope, Tadić predvodi Ajaks u Glazgovu

DEBAKL ATLETIKA Madriđani bez plasmana u Ligu Evrope, Porto prvi u grupi

AP Photo/Luis Vieira

 

Porto je imao za šta da se bori, čekali su da Briž ne načini novo čudo, odnosno da ne pobedi u Leverkuzenu. U tom slučaju, Portugalci su trijumfom protiv Atletika mogli na prvo mesto u grupi, taj epilog je i viđen u prva dva meča poslednjeg kola Lige šampiona u utorak. 

Koristili su Portugalci sve greške Atletika, a u uvodnoj fazi meča bilo ij je poprilično. Već u petom minutu Porto je poveo, posle dodavanja Evanilsona Taremi je savladao Oblaka. Već u 24. minutu prednost Porta je duplirana, Galeno je dodao do Eustakia, koji je bio brži od neodlućnog Savića, zakucao je loptu u mrežu i trasirao je put ka pobedi svoje ekipe. U poslednjim trenucima susreta Atletiko je stigao do gola, i to kad je svoju mrežu u 90+5. minutu zatresao Markano.

Leverkuzen nije slavio protiv Briža, ali je i sa bodom posle poraza Atletika stigao do trećeg mesta i to zahvaljujući boljem međusobnom skoru u odnosu na Madriđane. U duelu nemačkog i belgijskog tima mreže su ostale netaknute, iako je bilo prilika na obe strane. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading