RUSI NE PRAŠTAJU Zenit najurio Lovrena zbog ustaških ispada?
Tanjug/Ap

Hrvatski defanzivac Dejan Lovren napustio je Zenit i prešao u Lion.

Transfer Lovrena u Lion predstavljao je šok, pošto je iskusni štoper bio kapiten i predvodnik Zenita. Imao je još šest meseci ugovor sa ruskim šampionom i govorilo se o produžetku saradnje, ali se umesto toga iznenada vratio u Lion u transferu vrednom 2 miliona evra.

Kako pišu ruski mediji, Zenit je rešio da se oslobodi Lovrena zbog njegovih ustaških ispada tokom proslave trećeg mesta na Mundijalu sa Hrvatskom.

Navodno, u Zenitu su bili upoznati sa celokupnim ponašanjem 33-godišnjaka iz Zenice i zbog toga su doneli odluku da ga se reše.

RUSI NE PRAŠTAJU Zenit najurio Lovrena zbog ustaških ispada?

Printscreen

 

 

- Ne postoji osoba u Evropi koja ne razume značenje gesta pravo podignute desne ruke. Ljubitelji ovog pozdrava odneli su milione života beba, žena i staraca. Akutna reakcija je ispisana krvlju. Marcelo Brozović i Dejan Lovren razljutili su Hrvate kada su digli ruke na žurki u Zagrebu. Uzvikivali su i ustaški slogan 'Za dom spremni'. Ovaj pozdrav je opstao decenijama, a korišćen je i tokom rata i raspada Jugoslavije - navodi se u tekstu.

Dodaje i da su navijači Zenita imali sastanak sa upravom kluba pošto su videli snimke na kojima Lovren slavi uz ustaške pesme. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading