SRPKINJA SPREMNA DA POKORI OSTRVO Dejana Stefanović stigla u Premijer ligu, pa za "Alo!" govorila o Crvenoj zvezdi, reprezentaciji i dve posebne želje u 2023. godini (FOTO)
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Ženski srpski fudbal nalazi se u ozbiljnoj ekspanziji. Naša reprezentacija našla se na korak do odlaska na Svetsko prvenstvo, a da trenutno imamo sigurno najtalentovaniju generaciju svedoči i činjenica da smo u kratkom roku dobili dve igračice u jednoj od najjačih svetskih liga - Premijer ligi.

Posle Jelene Čanković koja je pojačala Čelsi, usledio je novi dolazak na Ostrvo. Bivša vezistkinja Crvene zvezde Dejana Stefanović (25) pojačala je redove Brajtona, što je svojevrsna nagrada za sjajne partije koje je pružala u dresu norveške Valarenge.

SRPKINJA SPREMNA DA POKORI OSTRVO Dejana Stefanović stigla u Premijer ligu, pa za

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Kontaktirali smo Dejanu koja nije krila oduševljenje dolaskom u Englesku, a otkrila nam je i gde je provela najlepše dane u svojoj karijeri, kakva su njena očekivanja od sezone, koji su dometi reprezentacije, ali i šta je poželela u 2023. godini.

- Veoma sam srećna, jer mislim da sam izabrala pravo mesto za napredak. Mislim da ću uz ovakav kvalitet treninga, utakmica i pažnje fudbalske scene konačno moći pokažem stvarno koliko mogu i da predstavim naš ženski fudbal i Srbiju na najbolji mogući nacin - rekla je na početku razgovora naša fudbalerka za "Alo!" i otkrila nam da se čula sa još jednom reprezentativkom Srbije Jelenom Čanković, igračicom Čelsija, koja joj je preporučila dolazak u Englesku:

- Engleska je bila moj san jos od malena, jer Premijer liga je uvek bila poznata kao jedna od najboljih. Jelena mi je rekla mnogo lepih stvari o njenom klubu i o ligi generalno, tako da to mi je samo bila potvrda za dolazak u Englesku.

 

 

Nakon početaka u Crvenoj zvezdi, Dejana je otišla u francuski Albio, da bi kasnije zaigrala u Norveškoj za Avaldsnes, a onda sa Valarengom osvojila titulu i kup. Međutim, najlepše trenutke u dosadašnjoj karijeri provela je u svojoj zemlji.

- U Norveškoj sam imala jedan veoma lep period svoje karijere osvojivši duplu krunu, a zatim i Kup naredne godine. Takođe sam stekla mnogo dobrih prijatelja i doživela mnogo lepih trenutaka. Međutim, vreme u provedeno u Crvenoj zvezdi i Srbiji mi je bilo najlepše, definitivno! Tada su nas male stvari činile srećnim i prijatelji koje sam stekla su i dalje deo mog života.

SRPKINJA SPREMNA DA POKORI OSTRVO Dejana Stefanović stigla u Premijer ligu, pa za

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Naša reprezentacija bila je pred odlaskom u baraž za Svetsko prvenstvo, po prvi put u istoriji. Poražena je moćna Nemačka, jedan meč i poraz od Portugala označio je kraj snova, bar za sada, ali ovo bi svakako trebalo da je najava lepih dana za ženski fudbal u Srbiji.

- Naravno. Mislim da smo stvorile fantastičnu atmosferu na čelu sa selektorom Zečevićem. Mislim da su treće mesto u kvalifikacijama i fantastična pobeda protiv Nemačke bile samo početak nečega dobrog što tek dolazi. Imamo veliki potencijal i kvalitet, sazrele smo i mislim da smo spremne za velika takmičenja. Nadam se da će nacija to prepoznati i dati nam podršku.

Njen bivši klub, za koji i navija, Crvena zvezda posle dužeg vremena ima priliku da prekine dominaciju Spartaka iz Subotice, a Dejana se nada da bi 2023. mogla da bude crveno-bela godina.

- Nadam se da će Zvezda ova sezona biti uspešna i završena na najbolji način po njih. Spartak je veoma dobra ekipa i već godinama su dominantni, ali možda je 2023. godina upravo godina crveno-belih i ja im želim svu sreću da ostvare što bolje rezultate.

SRPKINJA SPREMNA DA POKORI OSTRVO Dejana Stefanović stigla u Premijer ligu, pa za

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Brajtonu trenutno ne cvetaju ruže u šampionatu jer se nalaze na pretposlednjem mestu Premijer lige sa svega sedam bodova. Ipak, novi trener i nova pojačanja trebalo bi da promene stvari.

- Mislim da sa novim pojačanjima i novim trenerom možemo da stvorimo bolje rezultate u nastavku sezone. Smatram da imamo kvalitet da budemo bolje pozicionirani i mislim da ćemo to i ostvariti. Ostalo je još dosta utakmica do kraja, tako da smo veoma motivisani i spremni za nastavak sezone.

Nema sumnje da je Dejani 2023. godini počela sjajno, a što se tiče želja ona ih ima dve i možemo reći da su sasvim skromne.

- Najveća želja u 2023. godini bi bila definitivno zdravlje. Samo nek nas zdravlje služi i sve ostalo će doći. Ako moram da dodam još nešto to bi bio dobar početak kvalifikacija sa reprezentacijom Srbije i kasnije srećan zavrsetak istih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading