Rumunski navijači
Foto: EPA/EPA

Reč je o grupi koja sebe naziva "Ujedinjeni pod trobojkom" (Uniti sub tricolor), koja je godinama trn u oku tamošnjeg fudbalskog saveza, ali se drži principa i ne priznaje lažne tvorevine u Evropi poput Kosova.

Tako je bilo i na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv fudbalera lažne države u Prištini, koji je završen bez golova. Ova grupa navijača dobila je batine i od obezbeđenja i od lokalne policije u finišu utakmice i izbačena je sa tribina.

Novinar lista Adevarul (Istina) iz Bukurešta, Amir Kiaraš, u razgovoru za Informer objasnio je o kakvoj se grupi navijača radi.

Rumunski navijači

EPA

 

 

- U Srbiji ih možda doživljavate kao prijatelje zbog stava oko Kosova i Metohije, ali grupa "Ujedinjeni pod trobojkom" je trn u oku Fudbalskog saveza Rumunije. Godinama prave incidente na utakmicama, ali ih niko ne dira jer bi FS Rumunije samo imao još veći problem sa njima. Reč je o desničarskoj grupi, koja je skandirala i protiv Mađara u Rumuniji na utakmici protiv Mađarske. Sada se očekuje da nas UEFA kazni zbog ispada u Prištini - rekao je Kiaraš.

Kada je reč o grupi navijača koji su bili u Beogradu i ispred Hrama Svetog Save, oni pripadaju grupi "Čast i domovina" (Honor et patria), koja je sličnog delovanja kao "Ujedinjeni pod trobojkom".

 

 

- Izmišljene države, lažni fudbal, za nas one uopšte ne znače ništa - poručili su iz ove grupe sa fotografijom ispred Hrama Svetog Save.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading