Miloš Kerkez
Foto: EPA/EPA

 

Momak rođen u Vrbasu, Miloš Kerkez (19) mogao je da bude velika uzdanica srpskog fudbala, levi bek "orlova", baš ona pozicija koja je deficitarna ne samo u Srbiji, već i u svetskom fudbalu.

Međutim, golobradi momak odlučio je da prihvati poziv Mađarske i umesto kod Dragana Stojkovića Piksija, zaigra za Mađarsku, gde je proveo nekoliko godina igrajući za Đer. 

- Razgovarali smo o toj temi u okviru porodice. Mišljenja nam se podudaraju. Definitivno želim da igram za reprezentaciju Mađarske, ne poričem, odluka je sazrela dok sam igrao za Đer - rekao je 17-godišnji levi bek pre nešto više od godinu dana.

ODREKAO SE SRBIJE, ODABRAO DRUGU REPREZENTACIJU, A SADA STIŽE KOD MILINKOVIĆ-SAVIĆA Svi pričaju o

EPA

 

Kerkez je nedavno tek napunio 19 godina, bio je deo seniorskog tima na letnjim pripremama Milana, postizao golove, ali nije dočekao šansu u prvom timu, pa je to bio jasan signal da je vreme da krene dalje.

Mladi Srbin postao je novo pojačanje AZ Alkmara u koji je stigao za 3.000.000 evra. U međuvremenu debitovao je za seniorski tim Mađarske i zvanično postao njihov reprezentativac, pa je i svaka šansa da zaigra za "orlove" propala.

 Sada je Kerkez pravi hit evropskog fudbala. Postigao je i gol protiv Lacija za pobedu AZ-a u Italiju (1:2) u prvom meču osmine finala Lige konferencije.

ODREKAO SE SRBIJE, ODABRAO DRUGU REPREZENTACIJU, A SADA STIŽE KOD MILINKOVIĆ-SAVIĆA Svi pričaju o

EPA

 

Kerkez je karijeru započeo u redovima Hajduka iz Kule, da bi njegov potencijal brzo prepoznao Rapid iz Beča. Pre nešto manje od godinu dana stigao je iz Đera u Milan, ali je igrao samo za ekipu "rosonera" do 19 godina.

Mladi fudbaler važi za jako problematičnog momka. Velike probleme je imao u ekipi Rapida iz Beča gde je mnogo puta kršio klupska pravila, pa je čak i otac jednom prilikom pričao medijima u Mađarskoj kako mu je sin problematičan.

- Njegov otac je istakao činjenicu da njegov sin pravi ogromne nezgode svojim ponašanjem. Takođe je rekao kako je Rapid imao ogroman problem s njim i njegovom disciplinom i da je to jedini razlog zašto nije ostao duže tamo u Austirji. Nakon Rapida je otišao u Đer. Prema rečima Miloševog oca, Miloš 'uopšte nije lak za vođenje i treniranje', ali u isto vreme, on je vredan i nakon svakog treninga ostaje duže da bi odradio dodatne zadatke - pisao je mađarski novinar Akoš Varga.

Kerkez je sada jako blizu prelaska kod Sergeja Milinkovića Savića u Lacio. Kako javljaju mnogi evropski mediji, mladi fudbaler je dogovorio lične uslove sa Rimljanima, a čeka se i samo da se klubovi usaglase.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading