VOŠA OSLABLJENA NA KIPRU Batak bez dvojice prvotimaca
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

- Igramo protiv kvalitetne ekipe, koja ima iskustva u kvalifikacijama i evropskim kupovima, imaju budžet tri ili četiri puta veći od našeg, ali jedva čekamo meč - rekao je trener fudbalera Vojvodine Radoslav Batak uoči duela protiv kiparskog APOELA u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Prvi meč između kiparskog kluba i Novosađana igra se sutra od 19 sati na GSP stadionu u Nikoziji.

- Mnogo zavisi od sutrašnje utakmice, to je za nas veliki izazov, velika šansa. Bitno je da budemo hrabri, disciplinovani, da se ne uplašimo, da imamo dobar ulazak u utakmicu, prvih 20-25 minuta, što zbog značaja meča, što zbog vremenskih uslova koji su teži negi kod nas - istakao je Batak na konferenciji za medije u Nikoziji.

Prema prognozi temperatura će tokom meča biti iznad 30 stepeni, što će svakako uticati na igrače.

- Prethodnih dana u Novom Sadu, po povratku sa Pohorja, imali smo slične uslove i verujem da će nam to pomoći - dodao je trener Novosađana.

Batak ne može da računa na povređene Filipa Malbašića i Asmira Kajevića, koji nisu ni doputovali na Kipar, a pod znakom pitanja su Stefan Vukić i Andrija Radulović.

- Čeka nas teških 90 minuta, svih pet izmena, potrebni su nam maksimalno spremni igrači. Sutra jeste samo prvo poluvreme, ali izuzetno je važno da bismo u što boljoj poziciji dočekali revanš u Novom Sadu - jasan je Batak.

Prvotimac Vojvodine Nikola Čumić rekao je da se ekipa dugo spremala za ovaj meč.

- Svesni smo da nas čeka kvalitetna ekipa sa kvalitetnim individualcima. Poštujemo ih, ali želimo da im se suptostavimo. Sutra je prvo poluvreme, nadam se dobroj partiji i pozitivnom rezultatu, pa da u revanšu pred našim navijačima izborimo plasman u treće kolo kvalifikacija - poručio je Čumić.

Na Kipar su otputovala 22 igrača:

Golmani: Lazar Carević i Nemanja Toroman

Odbrana: Milan Lazarević, Marko Bjeković, Đorđe Crnomarković, Mamadu Traore, Igor Jeličić, Siniša Tanjga, Filip Antonijević, Stefan Bukinac.

Vezni red: Aleksandar Busnić, Radomir Milosavljević, Vladimir Miletić, Dejan Zukić, Uroš Nikolić, Andrija Radulović, Lazar Jovanović, Nikola Čumić, Iv Baraj.

Napad: Ivan Vukčević, Mihailo Ivanović i Stefan Vukić.

Pobednik duela između Vojvodine i APOELA igraće u trećek kolu sa boljim iz dvomeča Vorskla Poltava (Ukrajina) - Dila Gori (Gruzija).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading