UZBUDLJIVO U KVALIFIKACIJAMA Nastavlja se bajka Farana, Izraelci i bez Bahara gaze ka Ligi šampiona
Tanjug/Ap/Darko Vojinović

Junak "Ribara" bio je neverovatni Arni Frederiksberg koji je postigao het-trik u Švedskoj, u revanšu, pošto je dva puta bio strelac i protiv Mađara.

Farska Ostrva će tako prvi put u istoriji imati predstavnika u trećem kolu kvalifikacija elitnog evropskog takmičenja. Ne mogu se više ni nazvati čudo rezultati koje postiže Ki Klaksvik, koji je u sredu uveče, u revanšu u Geteborgu, nakon 0:0 sa Farskih Ostrva - posle boljeg izvođenja penala eliminisao švedski Haken. 

U regularnom delu meča rezultat je bio 2:2.

Domaći su potom poveli i činilo se obezbedili prolaz ali je prava napast za njih bio Frederiksberg koji je novim pogotkom odveo meč na penal-rulet.

BRUTALNA TUČA NA ULICAMA STOKHOLMA Huligani Hamarbija povredili dvojicu navijača Tventea

Ovaj fudbaler je i na startu penal serije pogodio mrežu Šveđana i tako najavio ogroman uspeh Farana koji su prolaskom u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona obezbedili evropsku jesen u jednom od takmičenja pod okriljem UEFA. 

 

 

Tragičari Hakena u penal seriji bili su Rigard i Sandberg koji su bili izvođači u četvrtoj i petoj seriji, tako da promašaj Gusiasa na drugoj strani nije bio koban po Farane.

Za goste je od starta meča igrao srpski internacionalac Deni Pavlović.

Podvig su ove večeri priredili i fudbaleri švajcarskog Serveta iz Ženeve pošto su sa igračem manje od 3. minuta (isključen Kriveli) dva puta uspeli da nadoknade rezultatski minus protiv Genka na strani - i potom prođu dalje nakon boljeg izvođenaj jedanaesteraca.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading