Pao Marsej
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Pomalo i iznenađenja uz kišu golova, takva je bila kladioničarska prognoza za večeras.

Pao je kući uspeo da ostvari veliku pobedu, savladavši favorizovani Marsej sa 1:0, te je tako stekao i više nego pozitivan rezultat pred revanš u Francuskoj. Bernard je u 83. minutu postavio konačan rezultat, ali dosta bitan detalj na utakmici uspeo je da iznudi naš reprezentativac Filip Đuričić. On je iznudio drugi žuti odnosno crveni karton za vezistu Marseja, Kondogbiu, i tako pomogne četi našeg trenera Ivana Jovanovića da dođe do pobede nešto kasnije.

U ostalim mečevima kvalifikacija za Ligu šampiona, Slovan iz Bratislave Milana Borjana i Aleksandra Čavrića nije uspeo da napravi povoljan rezultat kući, naprotiv, uspeli su da izgube od Makabi Haife, koja nastavlja sa dobrim igrama i nakon odlaska trenera Baraka Bahara u redove našeg šampiona.

Sva tri gola pala su već u prvih 15. minuta utakmice. Povela je Haifa preko Pijeroa u petom, zatim je Sek postigao auto-gol u 12., da bi konačan rezultat u Bratislavi postigao Saba u 15. minutu utakmice 1:2.

Rendžers je i više nego teškom mukom slavio kod kuće na "Ajbroksu" protiv Serveta iz Švajcarske sa 2:1. Ekipa iz Glasgova je već u prvih 15. minuta vodila sa 2:0, preko Tavernijera i Desersa, da bi Bedia pred sam kraj prvog poluvremena sa bele tačke smanjio na 2:1. To je bio i konačan rezultat a bitno je napomenuti da je Servet dobar deo utakmice odigrao sa igračem manje, zato što je u 60. minutu isključen vezista Dulin.

Što se tiče utakmica kvalifikacija za Ligu konferencija, večeras su svoje mečeve odigrali AEK Larnaka i Makabi Tel-Aviv, kao i Gent koji je dočekao Pogon iz Šćećina.

U prvoj utakmici Makabi je imao rezultat u svojim rukama Koen je pogodio u 64. minutu, ali je Faraj, momak koji je bio koban po crno-bele prošle godine uspeo da izjednači na 1:1, dok je bivši igrač Crvene zvezde Tričkovski ispao tragičar omašivši penal u samom finišu utakmice.

Gent je deklasirao Poljake sa 5:0, utisak je da je moglo i više, ali su Belgijanci povukli ručnu. Pogotke za Gent postigli su redom: Orban u 13. i 35 minutu, Kujpers postiže svoj prvi u 40. zatim i u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Da bi na kraju Gift Orban svojim het-trikom zatvorio utakmicu u 64. te Belgijanci idu na gostovanje sa prednošću od pet golova.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading