Nejmar
Foto: Profimedia/Profimedia

 

Ja sam Al Hilalov, reče Nejmar u video-snimku - 32 miliona pregleda na arapskom Tviter nalogu kluba za 39 minuta! - pošto je rekao „da“ saudijskom klubu. A zašto i ne bi, kad je dobio „od ptice mleko“.

Nejmar

AP/Christophe Ena

 

Na stranu novac - imaju ga na Bliskom istoku, očigledno, koliko i peska - koji će zaraditi tokom dvogodišnjeg ugovora (plata 320 miliona evra, 80.000 za pobedu, 500.000 za objavu na društvenim mrežama u kojoj promoviše Saudijsku Arabiju...), Brazilcu je ispunjen svaki zahtev da bi stigao u Rijad. Bolje reći, svaka bahatost 31-godišnjaka koga, izgleda, niko drugi nije hteo. Nejmar je, ipak, naplatio ime i popularnost...

Nejmar

Foto: AP

 

Prava odluka u pravo vreme

Nejmar je u Parizu potpisao ugovor do juna 2025.
- Želim da ispišem istoriju, a Profesionalna liga Saudijske Arabije ima ogromnu energiju i kvalitetne igrače. Al Hilal je veliki klub s fantastičnim navijačima, najveći u Aziji. Doneo sam pravu odluku u pravo vreme - rekao je Brazilac.

Doskorašnji as PSŽ je, prenosi britanski „San“, tražio od Al Hilala tri luksuzna automobila za sebe („bentli“, „aston martin“, „lamborgini“ - zajedno vrede oko 600.000 evra) i još četiri „mercedes“ karavana i „mercedes“ kombi za pratnju. Zahtevao je i da vozač bude dostupan 24 sata svakog dana u godini za sebe, prijatelje i porodicu.

Bentli

Shutterstock

 

Takođe, tražio je da mu frižider sve vreme bude napunjen sokom od asai bobica, njegov omiljen, i „guaranom“ za bližnje. U vili za 25 osoba s tri saune i bazenom specijalnih dimenzija (10 puta 40 metara) biće sedam radnika, uključujući i kuvara koji će pomagati njegovom ličnom kulinaru iz Brazila. To je sve? Aha...

Kupovine Al Hilala leta 2023.

Nejmar (PSŽ)                 90*
Malkom (Zenit)               60
Neveš (Vulvs)                55
Milinković Savić (Lacio) 40
Kulibali (Čelsi)               23
Bunu (Sevilja)               20
* u milionima evra

Nejmar je tražio - i dobio, naravno - da sve troškove boravka u hotelima, restoranima i gradovima koje će posetiti tokom slobodnih dana pokriju vlasnici Al Hilala. Dakle, svaki račun nula, iako će zarađivati 438.356 evra!
Imaće, dabome, na raspolaganju i privatni avion kad god on ili njegova porodica treba da putuju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading