FK AEK
Foto: AP/AP Photo/Petros Giannakouris

Grčka policija saopštila je da je juče uhapšen najtraženiji muškarac u Grčkoj.

Reč je o navijaču Panatinaikosa koji je tražen zbog incidenta u kojem je poginuo navijač AEK-a. Prema izveštajima grčkih medija, 43-godišnja osoba uhvaćena je nadzornim kamerama tokom dana nereda.

Snimci sugerišu da je vodio Bad Blue Bois i kapiju 13 do mesta sukoba sa pristalicama AEK-a. 

Dotični navijač Panatinaikosa već je bio poznat policiji zbog ranijih incidenata i učešća u neredima. Prema grčkim izveštajima, on je čak i ranjen ispred Apelacionog suda dok je svedočio u slučaju nasilja u porodici u Ilionu. Policajci su mu pretresli kuću i vozilo. Policija smatra da je uhapšeni odigrao ključnu ulogu u organizovanju nereda među huliganima.

STVARI POLAKO DOLAZE NA SVOJE Grci uhapsili navijača Panatinaikosa zbog tragedije u Atini, veruju da su pronašli ubicu navijača AEK-a?!

Navijači AEK-a

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

 

Prema informacijama, postoje indicije da je bio u kontaktu sa hrvatskim huliganima i pružao im pomoć kada su stigli u Grčku i kretali se po Atini. Postoji čak i pretpostavka da je hrvatskim huliganima davao oružje poput noževa, palica i slično.

Optužnica protiv njega uključuje osnivanje i učešće u kriminalnoj grupi, posedovanje i nabavljanje veće količine eksplozivnih i zapaljivih materija, nasilje, telesne povrede, remećenje javnog reda i mira, oštećenje tuđe imovine, nošenje oružja, upotreba oružja, nedozvoljeno posedovanje i upotrebu pirotehničkih sredstava i namerno izazivanje požara koji predstavlja opasnost po imovinu i ljude.

Policija je prilikom pretresa njegovog automobila, kuće i motocikla pronašla dve metalne bejzbol palice, dva crna šlema, mobilni telefon i vizir. Grčka policija takođe pokušava da locira još 10 hrvatskih huligana za koje smatraju da nisu uspeli da napuste zemlju i kriju se negde dok ne nađu način da pobegnu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading