Siniša Mihajlović Bolonja Milan
EPA Giorgio Benvenuti
Blerim Džemaili

EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Blerim Džemaili, Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Švajcarski fudbaler poreklom sa ovih prostora, Blerim Džemaili je kapiten Bolonje a za italijansku "Gazetu delo Sport" prisetio se dolaska Siniše Mihajlovića u taj klub, ali i dana kada je Srbin saopštio svom timu da ima leukemiju:

"Bili smo u karantinu. Prvi dan nam kažu da ima groznicu, drugi dan isto, a onda nam kažu da bi šef želeo da priča sa nama. Nemamo pojma o čemu se radi. Taj razgovor preko Skajpa pamtićemo celog života. Bio je 13. jul i plakao sam. Znate o čemu smo pričali pre toga? Da ćemo sa njim da pojedemo ceo svet. Ali biće i toga " - prisetio se švajcarski reprezentativac albanskih korena.

Siniša Mihajlović

EPA/Marco Lezzi

Siniša Mihajlović, Foto: EPA/Marco Lezzi

Mihajlović je uneo "svežu krv" u Bolonji i spasao je od ispadanja:

"Da je stigao mesec dana kasnije mi bismo sad igrali u Seriji B. Sećam se kad mi je prvi put prišao, rekao mi je: "Ti moraš da praviš razliku, u suprotnom ne igraš". Šokirao me je i nabio mi ludačku energiju".

Potom se prisetio motivacionog filma iz 1965. godine, kojeg je upravo Siniša pustio svojim igračima:

"Nikad mi se to nije desilo u karijeri. Nikad. Pustio nam je "Let Feniksa". U jednom trenutku je prekinuo film i pitao nas: "Koji ste vi lik iz filma?". Od nas 25 čak 24 je izabralo istog. Najsebičnijeg, onog koji je razmišljao samo o sebi. Naravoučenije: nismo bili tim. A oni su bili i uspeli su da sebi spasu živote" - otkrio je Džemaili.