Adrijano
EPA/MATTEO BAZZI
pivo i fudbal

shutterstock

pivo i fudbal, Foto: shutterstock

Neki od njih su bili doktori ove igre, drugi su pretili da postanu najbolji u istoriji, ali čaša pića ih je skupo koštala!

Ovo je priča o onima koji su nas oduševljavali na fudbalskim terenima svojim potezima, golovima, borbenošću, ali koji su pali pod uticajem demona zvanog - alkohol!

DŽORDŽ BEST

Možda i najbolji fudbaler Ujedinjenog Kraljevstva svih vremena, kao što kaže njegove prezime, Džordž Best je nosio dres Mančester junajteda.

Bio je pravi majstor ove igre, a 11 godina koje je proveo sa "crvenim đavolima" su mu prošle veoma brzo uz lokalne pabove i alkohol.

Najbolje ćete shvatiti personu Džordža Besta iz reči poznatog srpskog biznismena Milan Mandarić:

"Best odigra fantastičnu utakmicu, a ja mu kažem: 'Džordž vodim te u provod na jezeru Sijera Nevada idemo privatnim avionom', a on kaže: "neće me Anđela pustiti". Ja je zamolim, ona se pribojava: "Milane ako ga pustite on će opet početi da pije". Odemo tamo da se registrujemo u hotel, ja se okrenem nema ga. Mislio sam da će se vratiti brzo, da je u WC. Ja mu pošaljem poruku na pejdžer, njega nigde. Ja odem u sobu ljut k'o ris, posle sat vremena se pojavljuje, lupa na vrata, drži šampanjac i dve plavuše. Svašta sam mu rekao, a on meni: 'Šefe, ja radim za vas, sve vreme sam radio za vas!'" - rekao je Mandrić u emisiji "Goli Život".

GARINČA 

Legendarni Brazilac Garinča (pravo ime - Manuel Francisko dos Santoš) je uradio za Brazil ono što je Dijego Maradona uradio za Argentinu 1986. godine u Meksiku.

Nakon povrede Pelea, Garinča je preuzeo odogvornost na sebe i doneo je titulu Svetskog šampiona (Čile) u Brazil 1962. godine! Celu karijeru proveo je u domovini kao i ostali Brazilci u tom periodu, a smatra se najboljim igračem u istoriji Botafoga!

Umro je sam iako je iza sebe ostavio četrnaestoro dece. Njegovo beživotno telo je bilo natopljeno alkoholom, a pronašli su ga na ulici gde je živeo kao beskućnik.

Adrijano

EPA/MATTEO BAZZI

Adrijano, Foto: EPA/MATTEO BAZZI

ADRIJANO

Svežiji primer u moru fudbalskih alkoholičara. Legendarni Adrijano nikada nije dostigao svoj potencijal. Imao je snagu, brzinu, snažnu levicu koja bi vas vratila u detinjstvo kad bi vas lopta pogodila u glavu. Nekadašnji fudbaler Intera je bio moćan, a sa tadašnjim saigračima u reprezentaciji Brazila, ma sve mu je bilo predviđeno da napravi karijeru koja bi ga stavila u sam vrh najboljih.

Ipak, upoznao je veoma brzo čari noćnog života, a kad na to dodate slavu, novac i moć, nikakva matematička računica nije potrebna da bi se shvatio pad Adrijana.

Brazilac je često bio i depresivan, uz probleme sa kilogramima, alkohol mu je bio prolaz ka izbegavanju problema, dok se oni nisu nagomilali.

Karijeru je završio u Majami junajtedu 2016. godine, a po njegovim fotografijama na Instagramu, čini se da se smirio i skrasio!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Que Deus abençoe meu amor habib és

A post shared by Adriano imperador (@adrianoimperador) on Mar 11, 2020 at 4:26pm PDT

POL GASKOJN 

Izlišno je govoriti kakav je "Gaza" bio fudbaler, ali se čini da je više voleo da popije nego da igra! Zato je ovaj legendarni Englez dobio poseban tekst koji možete da pročitate klikom na ovaj naslov:

 

SOKRATES 

Doktor među fudbalerima, Brazilac Sokrates je jedan od retkih igrača iz te zemlje koji je rešio da se okuša u Evropi u tim godinama. Odigrao je 25 utakmica za Fiorentinu ali brzo se vratio u svoju domovinu.

Smatra se za jednog od najvećih igrača veznog reda, a posebno je bio upečatljiv njegov pas petom!

Kao i svi veliki filozovi, tako je i fudbalski Sokrates podlegao piću, on je preminuo u svojoj 59. godini. Ni nova jetra koju je dobio mu nije pomogla.

U 60 utakmica postigao je 22 gola za Brazil!

Počasni "alkoholičari":

Maradona, Toni Adams, Milevski (mogao je da pojača Crvenu zvezdu jednom prilikom), Roman Širokov....