Luka Jović
EPA/Rodrigo Jimenez
Luka Jović

EPA/Rodrigo Jimenez

Luka Jović, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Nerazumnim gestom da napusti samoizolaciju u Beogradu po dolasku iz Španije (pa još laže: „Nisam znao...“) Luka Jović je na sebe navukao gnev naroda.

Korisnik Tvitera pod pseudonimom „srbijabre” konstatuje: „Kupi 100 respiratora i pomogni Srbiji“.

Ma ne mora ni 100 da kupi, ne mora ni 1.000 koliko je, takođe na Tviteru, od njega tražio „Nenad-san“. Dovoljno bi bilo i deset, zar ne?

Toliko respiratora, dabome, nije mala investicija. Portal „bimedis“ navodi da je cena jednog modela „evita V300 NIV“ nemačkog proizvođača „Drager“ oko 44.000 evra. Ima i jeftinijih, poput onih od 20.000 evra koje su crnogorski fudbaleri kupili svojoj državi. Kao najplaćeniji srpski fudbaler, on u Realu, ima godišnju bruto platu 20.830.000 evra. Ili neto oko deset miliona. Deset respiratora, onih jeftinijih, koštali bi ga 200.000 evra. Ili skoro jedna nedeljna neto plata.

Pa, Luka...

Respirator

Tanjug

Respirator, Foto: Tanjug

BROJKE

20.000
evra košta jedan respirator

190.000
evra je nedeljna plata Jovića

Potpisao rešenje o karantinu, a slagao da nije obavešten

Jović je u svoju odbranu izjavio (tj, napisao na Instagramu) da nije bio obavešten da mora u karantin, što se pokazalo da nije istina. Čim je sleteo u Beograd, mladi fudbaler je dobio rešenje da je u obavezi da bude u samoizolaciji i da se u narednih 14 dana svakodnevno javlja nadležnom zavodu za javno zdravlje. Taj dokument, koji objavljujemo, potpisao je odmah na Aerodromu „Nikola Tesla“, ali je kasnije tu činjenicu prećutao pokušavajući da prebaci krivicu na medicinsku službu.

 

Crnogorci redom pomažu

Eventualnom kupovinom „veštačkih pluća“ svojoj državi Jović bi se ujedno ugledao na sportiste koji su taj gest patriotizma već pokazali. Fudbaler Luka Đorđević (Lokomotiva Moskva) donirao je Crnoj Gori respirator od 20.000 evra, a njegov reprezentativni saigrač Stefan Savić (Atletiko Madrid) takva dva. Stevan Jovetić je poslao pomoć u novcu - 50.000 evra.

 

Luka Jović na naslovnici

Printskrin

Luka Jović na naslovnici "Marke", Foto: Printskrin

 

„Visi“ na naslovnici

Jović „visi“ na naslovnici „Marke“. Vodeći sportski dnevnik u Španiji, odlično obavešten o dešavanjima u Realu, pljusnuo je fotku srpskog fudbalera preko cele strane (na manjoj su on i njegova devojka Sofija Milošević) i doneo naslov koji je zapravo Lukina izjava: „Izvinjavam se ako sam nekog ugrozio.“ Bez obzira na izvinjenje, „Marka“ je unutra ponovila pisanje od prethodnog dana na svom portalu da Jovića svakako čeka kazna od kluba kad se vrati u Madrid. Vest o Jovićevom samovoljnom napuštanju karantina u Beogradu objavili su i mediji širom sveta, od Amerike do Japana.

 

Luka na meti Milana

U ovo zlo doba, kojem je i sam doprineo, Jović je dobio i jednu lepu vest. Iz Italije je, naime, stigao aber da se (uz Milika iz Napolija) nalazi na meti Milana. „Rosoneri“ smatraju da bi srpski napadač bio adekvatna zamena za veterana Zlatana Ibrahimovića, čiji je odlazak sa „San Sira“ izvestan.

 

Komentari (1)

Gde ste?

22.03.2020 10:08

A o pevačima da ne pričamo,žive kao kraljevi u ovoj zemlju Pokažite se sada gospodo ! Napokon su na površinu ponovo isplivale prave vrednost.