Ljubiša Tumbaković
fss.rs
Ljubiša Tumbaković

fss.rs

Ljubiša Tumbaković, Foto: fss.rs

Zbog pandemije odložena je utakmica između Norveške i Srbije, pa nas sad najpre čekaju dueli sa Rusijom i Turskom u Ligi nacija u septembru, a potom i ono najvažnije, 8. oktobra protiv Norvežana.

Ipak, pre utakmice sa Norvežanima, Srbiju očekuju mečevi Lige nacija protiv Rusije i Turske. Uskoro očekujemo i prvi spisak Ljubiše Tumbakovića posle nekoliko meseci.

"Do 20. avgusta, shodno pravilima UEFA, obavestićemo klubove u kojima igraju srpski reprezentativci. Evropska kuća fudbala zahteva i da se dan posle slanja tih dopisa, svi pozvani igrači testiraju na koronu, na test će i struka reprezentacije, da bi se priča ponovila na okupljanju u Beogradu. Nemojte da mislite da smo u drugi plan stavili duele sa Rusima i Turcima, temeljno se i za njih pripremamo, mada, naročito važi za gostovanje u Moskvi, ostaje, zasad, velika zagonetka, koji sastav će da izvede moj kolega sa suparničke klupe. Da smo se suočili u martu, znao bih bar osmoricu startera, sad, s obzirom na činjenicu da su Rusi izvadili kartu za finalni turnir Prvenstva Evrope, moguće je podmlađivanje ekipe. Tragamo za informacijama, svaka je dobrodošla. I važna. Kao što je i svaki meč reprezentacije – važan. Pogotovo ako je zvaničnog, takmičarskog karaktera. Utakmice sa Rusijom i Turskom pripadaju toj grupi, što samo po sebi povećava dimenziju. Osim toga, dolaze uoči polufinala baraža, veoma su bitne za atmosferu", rekao je Tumbaković.

Može li Srbija da pobedi Norvešku?

 

Selektor je potom govorio i o Norvežanima.

"Ozbiljna selekcija. Želja, htenje, kompaktnost, profesionalnost. U prvi plan je iskočila generacija talentovanih momaka, koji su tradicionalnoj norveškoj borbenosti pridodali novu energiju i kreaciju, postali rival za respekt svakoj evropskoj reprezentaciji. Nema slabog mesta. Znam, reći ćete, jedan je Haland. Da, Haland je izuzetan igrač, korpulentan, neverovatno eksplozivan za svoju visinu od preko 190 centimetara, šutira i levom, i desnom nogom, pogađa glavom...Ali, na njegovoj poziciji u norveškom timu su još dvojica špiceva sličnih karakteristika, uvek spremnih da uskoče i preokrenu tok događaja", naglasio je on.

Za kraj je dodao da Srbija računa na Luku Jovića i da ne vidi razloga da on ne bude pozvan. 

PROČITAJTE JOŠ: